"У 2019 році в області в розрахунку на одну особу спожито 290 шт яєць, 245 кг молокопродуктів, 168 кг овочів та баштанних, 163 кг картоплі, 98 кг хлібних продуктів (хліб та макаронні вироби в перерахунку на борошно, крупи, борошно, бобові), 54 кг плодів, ягід та винограду, 49 кг м’яса та м’ясних продуктів, 26 кг цукру, 13 кг олії та 10 кг рибних продуктів", – інформує Держстат.
У 2019-му, у порівнянні з 2018-тим, в області зросло споживання всіх основних сільськогосподарських продуктів, зазначають в Управлінні статистики. Найбільше збільшилось споживання яєць – на 18 шт, молока та молочних продуктів на 14 кг, овочів та баштанних на 9 кг, а також плодів та ягід на 5 кг і хлібних продуктів на 4 кг.
Мешканець області за рік спожив значно більше, ніж у середньому по Україні, молочних продуктів на 45 кг та картоплі на 27. Разом з тим, на Тернопільщині спостерігається нижчий рівень споживання ніж по країні таких продуктів як: м'ясо та фрукти (на 5 кг), цукор та риба (на 3 кг).
Калорійність середньодобового раціону мешканців області в 2019 р. становила 2768 ккал, що на 119 ккал більше у порівнянні з 2018р. та на 77 ккал більше, ніж у середньому по Україні.