Читайте нас в соціальних мережах

Посилення карантинних обмежень: як житиме Тернопілля в умовах пандемії коронавірусу далі?

Четвер, 15 жовтня 2020 17:30
На Тернопільщині, як і по всій країні, вводять додаткові карантинні обмеження. Відповідний крок був ініційований Міністерством охорони здоров’я України.

 

Про це повідомив на брифінгу 15 жовтня очільник МОЗ України Максим Степанов.

«Для перемоги над COVID-19 недостатньо виключно роботи медичної системи, адже її можливості є обмеженими. Під лікування хворих на коронавірусну хворобу медична система може виділити 52 тисячі ліжок. На сьогодні в лікарнях вже перебуває 20 475 пацієнтів. Їхня кількість постійно збільшується, якщо не дотримуватися правил протиепідемічної безпеки та рекомендацій МОЗ», — зауважив міністр.

Відтак, за ініціативою МОЗ були прийняті рішення щодо посилення карантинних обмежень. Під забороною є будь-які масові заходи з кількістю понад 50 осіб для територій “зеленого” рівня епіднебезпеки, понад 30 осіб — для “жовтого” рівня та не більше 20 осіб — для “помаранчевого".

Також додатково введені обмеження щодо часу роботи закладів громадського харчування: ресторанів, кафе, інших закладів. За новими правилами, вони можуть працювати до 22 години.

«У змінах до адаптивного карантину також чітко визначені зони відповідальності органів влади. За питання контролю за самоізоляцією громадян відповідає Національна поліція. Контроль за дотриманням правил епідемічної безпеки на ринках, у ресторанах та інших громадських місцях здійснює Держспоживслужба разом з органами місцевого самоврядування. Контроль за дотриманням правил у транспорті здійснюють органи місцевої влади разом з підрозділами Укртрансбезпеки», — цитує МОЗ управління охорони здоров'я Тернопільської облдержадміністрації.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар