Читайте нас в соціальних мережах

У податковій прокоментували затримання їхнього начальника на хабарі у мільйон

П'ятниця, 25 вересня 2020 12:05
У Тернопільській податковій нарешті офіційно прокоментували інформацію щодо затримання Євгена Воробця, заступника начальника Тернопільської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Тернопільській області на хабарі у 40 тисяч доларів.

Територіальним управлінням ДБР, розташованим у м. Львові, 24.09.2020 проведено обшук у службовому кабінеті начальника Тернопільської ДПІ Головного управління ДПС в області за фактом вимагання грошових коштів (ст.189 Кримінального кодексу України).

Посадовця разом із спільниками затримано у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За даним фактом ведеться досудове розслідування. Головне управління ДПС у Тернопільській області наголошує, що вищевказана подія не пов’язана із виконанням керівником Тернопільської ДПІ ГУ ДПС у Тернопільській області своїх службових обов’язків.

ДПС у межах компетенції буде забезпечено сприяння проведенню досудового розслідування у вказаному кримінальному провадженні. Разом з тим, вказана ситуація негативно впливає на рівень довіри суспільства до ДПС у зв’язку з чим розпочато відповідну перевірку.

Нагадаємо, вчора, 24 вересня близько 16-ої години у Тернополі на вимаганні у хабарі 40 тисяч доларів затримали Євгена Воробця - заступника начальника Тернопільської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Тернопільській області та його сина Василя Воробця з другом Андрієм, а також декілька осіб з кримінального світу у Тернополі. 

Сьогодні, 25 вересня в СБУ розповіли деталі спецоперації. 

"Служба безпеки України затримала угруповання вимагачів на чолі з керівником державної податкової інспекції Тернополя, - повідомив Петро Королюк, прес-секретар Тернопільського управління СБУ. - За даними досудового слідства, посадовець разом із сином, директором місцевого підприємства харчової промисловості, вимагали у колишнього співробітника комбінату сплатити неіснуючий борг у $40 тисяч. Ці гроші потерпілий начебто завинив роботодавцю через розтрату ввіреного йому майна та продукції. Аби змусити чоловіка відшкодувати «втрати» зловмисники залучили двох представників криміналітету. У разі відмови сплатити кошти кримінальники погрожували містянину фізичною розправою.Директора підприємства правоохоронці затримали відразу після отримання від потерпілого другої частини «боргу» у розмірі 10 тисяч доларів США. Одночасно були затримані інші учасники групи: керівник податкової інспекції – у службовому кабінеті, а кримінальники – за місцями проживання".

Завтра 26 вересня у Львові Євгену Воробцю та його сину Василю Воробцю обиратимуть міру запобіжного заходу. 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар