Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі розгорівся скандал навколо автошколи. Випускники півроку не можуть отримати права (фото)

Понеділок, 01 червня 2020 08:55
У Тернополі, на вулиці О.Польового 5В, на площі 1680 квадратних метрів, з 1975 року розташована Тернопільська обласна автомобільна школа Всеукраїнської спілки автомобілістів - таку назву заклад має сьогодні. 

Днями, навколо цієї автошколи  у Тернополі, де свої навички водіння та теоретичні знання отримували більшість місцевих жителів, розгорівся неабиякий скандал. 

Усе розпочалося з посту у Фейсбук пані Лілі, яка написала:

"Попередження!!!!!
Велика афера, очолювана шахрайкою і брехухою - - директоркою автошколи, що на вул. Польового у м. Тернопіль!!!
На протязі багатьох місяців набиралися групи для навчання теорії і практики водіння. Курси учнями були оплачені і додатково доплачувалась сума в розмірі 170 грн за кожен урок водіння. Після закінчення навчання виясняється, що школи нема такої в принципі, відповідно нема акредитації, тобто ніхто не мав права нас вчити і відповідно брати за це гроші. Документів нам ніяких не дають. Що робити далі??? Це попередження для всіх, хто хоче подавати заяву на навчання в цю школу у місті Тернополі. Прошу максимального поширення. Якщо хтось має поради по суті - - пишіть. Потрібен юрист і поширення хоча б по місцевому телебаченню".

Згодом нам вдалося більш детально поспілкуватися з чоловіком пані Лілі, який пояснив ситуацію.

"У цій автошколі свого часу вчилася моя дружина, все було нармально, згодом отримала права, у січні цього року ми заплатили близько 5-ти тисяч за навчання та відправили вчитися свою дочку, і також все було ок, вона ходила на теоретичні заняття, потім їздила, - згодом почався карантин і відповідно їм сказали, що заняття припинили, і відновлять після, - каже Рожко Петро, тернополянин. - Та ось і карантин уже послабили і ми стали цікавитися у керівника закладу на коли ж наші діти мають екзамен у МРЕО, а тепер сервісному центрі МВС, адже після закінчення автошколи, спершу здається внутрішній екзамен, а згодом і теорія та практика водіння у сервісному центрі. На що нам сказали, що карантин, і поки що нічого невідомо, згодом сказали, що інформація засекречена, це все нам говорила керівник автошколи. Невдовзі через своїх друзів та знайомих ми отримали інформацію, що з осені минулого року дана автошкола не мала акредитації, так як не отримала її, не знаю з яких причин та по сьогоднішній день продовжує набирати на навчання дітей, які усі сплачують відповідно за теоретичні та практичні знання. З зими усі хто закінчував цю школу не можуть отримати права, бо школа не акредитована, відповідно у МРЕО не можуть прийняти випускників цієї школи, щоб вони здали тести та практику та відповідно видати їм права. Директор постійно нас ігнорує, придумуючи різні причини. Під час останньої нашої розмови навіть хотіла викликати поліцію, бо буцім то ми порушуємо громадський порядок. І хочу завуважити, до викладачів, усіх працівників у нас претензій немає, вони справно виконують свою роботу. Усі питання виключно до керівника закладу. ". 

Сьогодні 1 червня, о 10 годині тернополяни та їх діти, які не можуть отримати права, збираються під стінами школи на акцію протесту. Згодом планують звертатися до юристів та в поліцію, щоб вирішити дане питання. 

Зі своїх джерел нам стало відомо, що минулого року усі автошколи Тернополя проходили акредитацію, а автошкола на Польового єдина, яка її не пройшла, бо неправильно подала документи, повторно ж акредитовуватися автошкола не стала ще з осені минулого року і по сьогодні. Через які причини - невідомо. Тобто і справді автошкола на Польового акредитації немає і відповідно не може набирати дітей на навчання. 

Керівником даного закладу є Галина Орестівна Греськів. За словами тернополян свого часу вона працювала в МРЕО. 

Згодом ми напишемо чим закінчилася сьогоднішня зустріч батьків, учнів автошколи та її директорки.  

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

+2 #1 SiGa02 01.06.2020, 21:20
Хто автор статті??МИ хочем знати своїх героїв
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ