Читайте нас в соціальних мережах

Голова Тернопільської ОДА Володимир Труш зобов'язав виділити 100 тисяч гривень з бюджету на придбання трун

Понеділок, 06 квітня 2020 17:38
Днями, відбулося позачергове засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській обласній державній адміністрації під головуванням очільника краю Володимира Труша. 

На засіданні йшлося про вжиття необхідних заходів для відвернення загрози та забезпечення безпеки і здоров'я громадян й запобігання поширенню на території Тернопільської області коронавірусної хвороби COVID-2019.

Та поки, як пише користувач, яка оприлюднила документи засідання даної комісії Наталя Шахова, ми думаємо про те як врятувати людей та жити, то в ОДА думають як нас хоронити. 

Зокрема у документі йдеться:

"Управлінню охорони здоров'я обласної державної адміністрації надати департаменту економічного розвитку і торгівлі та департаменту фінансів обласної державної адміністрації пропозиції та обгрунтування стосовно виділення на безповоротній основі з резервного фонду обласного бюджету коштів на придбання трун на загальну суму 100 тисяч гривень. Термін виконання - терміново." 

Maryna Kryva ТА звичайно їм дешевше купити труни чим ШВЛ!!!!
Хочеться плакати і кричати, тепер ми бачимо чим нам можуть допомогти.
СИДІТЬ ДОМА І ЗДИХАЙТЕ..Труни вже є.

До слова, нещодавно Тернополяни писали, що Володимир Труш, голова Тернопільської обласної державної адміністрації виправдав дії медиків, які у поліетеленовому чорному пакеті викинули з лікарні тіло першого померлого від коронавірусу в області - 68-річного жителя села Ковалівка, Монастириського району. 

"Щодо цієї ситуації я хотів би пролити світло, чому, тому що, на сьогодні наше суспільство живе інтернетом ми відсотків 90 інформації отримуємо з інтернету, - відзначив Володимир Труш, голова Тернопільської обласної державної адміністрації. - Коли ця ситуація з цим похороном була розкручена, ви бачили світлини є в інтернеті, де тіло лежить в труні, правильно. Що сказали лікарі, вони діяли згідно протоколу щодо видачі тіла і поховань важко- інфекційних хворих інфікованих людей. Дійсно по протоколу, ми повинні це тіло помістити в мішок, засипати його хлором, помістити у труну, засипати хлором і тоді віддати цю труну з людиною яка померла, або якщо рідні відмовляються письмово, тоді ми ховаємо згідно протоколу. Протокол був для поховання інфекційних хворих зараз він ще прописаний під COVID-2019. Суттєво він не змінився, тому що COVID-2019 є той самий вірус, тобто це є важка вірусна хвороба".

Детальніше у сюжеті TV-4.

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #3 Богдан 07.04.2020, 10:52
На труни гроші виділили! А пошиття масок , респіраторів, захисних костюмів не взмозі організувати в Тернополі, маючи хоч і не великі, але швейні цехи. Чи може " полтінік" не дає дозволу, чи йому не вигідно???
Скарга
0 #2 Світлана 06.04.2020, 21:34
В Китаї лікарні будували, а наші можновладці спроможні в Дніпрі могили викопати і в Тернополі гроші на труни виділити) Сумно)
Скарга
0 #1 Ростислав 06.04.2020, 18:15
Найголовніше, потрібно докласти всі зусилля і кошти для порятунку здоровя та життя людей від страшноі хвороби, а не закуповувати авансом труни.
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ