Читайте нас в соціальних мережах

Голова Тернопільської ОДА виправдав працівників лікарні, які виставили за двері тіло першого померлого від коронавірусу (відео)

Четвер, 02 квітня 2020 22:18
 Голова Тернопільської обласної державної адміністрації Володимир Труш побував на прямому ефірі на місцевому телеканалі TV-4 у програмі Межа правди. Поміж іншого йшлося про боротьбу з коронавірусом в області, стан економіки, а також жителів краю цікавили нагальні питання - як добиратися на роботу з районів та чи потрібно платити за ліки якщо людина захворіє на коронавірус та потрапить у місцеву лікарню. 

На ефірі почали розмову з головою ТОДА з кричущого випадку, коли тіло першого пацієнта, який помер від коронавірусу - 68-річного жителя села Ковалівки, Монастириського району, у Тернополі з лікарні родичам видали у поліетеленовому чорному пакеті і згодом сама дочка з зятем тягнули тіло батька до труни, а далі саму труну до мікроавтобуса. Згодом самі ж транспортували тіло батька у Ковалівку, де сільський голова та мер Монастириська копали могилу. 

"Щодо цієї ситуації я хотів би пролити світло, чому, тому що, на сьогодні наше суспільство живе інтернетом ми відсотків 90 інформації отримуємо з інтернету, - відзначив Володимир Труш, голова Тернопільської обласної державної адміністрації. - Коли ця ситуація з цим похороном була розкручена, ви бачили світлини є в інтернеті, де тіло лежить в труні, правильно. Що сказали лікарі, вони діяли згідно протоколу щодо видачі тіла і поховань важко- інфекційних хворих інфікованих людей. Дійсно по протоколу, ми повинні це тіло помістити в мішок, засипати його хлором, помістити у труну, засипати хлором і тоді віддати цю труну з людиною яка померла, або якщо рідні відмовляються письмово, тоді ми ховаємо згідно протоколу. Протокол був для поховання інфекційних хворих зараз він ще прописаний під COVID-2019. Суттєво він не змінився, тому що COVID-2019 є той самий вірус, тобто це є важка вірусна хвороба". 

Детальніше у сюжеті TV-4

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ