Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопіллі родичі атовця, який помер у лікарні, вимагають поліцію покарати медиків за бездіяльність

Понеділок, 03 лютого 2020 17:24
Правоохоронці взялися розслідувати причини смерті 76-річного учасника бойових дій з Тернопільщини, який помер у лікарні 1 лютого. Родичі звинувать медиків у неналежному виконанні професійних обов’язків, мовляв, без допомоги чоловік провів у лікарні 27 годин.

Як повідомляв раніше сайт "Тернополяни", інцидент трапився у Чорткові. Інформація набула розголосу після публікації про це у соціальній мережі, а згодом і в місцевих ЗМІ. Зі слів рідних, лікарі районної лікарні прийняли літнього чоловіка за безпритульного і не поспішали допомагати йому, допоки не втрутилися близькі.

— Слідчі Чортківського відділу поліції отримали заключення медиків про причину смерті пенсіонера. У рамках кримінального провадження вирішується питання про призначення комісійної судово-медичної експертизи, яка дасть відповідь, чи до смерті призвела особливість захворювання, чи несвоєчасне надання медичної допомоги, — інформують у поліції.

Правоохоронці внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань кримінальне провадження за частиною 1 статті 140 ККУ. Якщо вину медиків у смерті пацієнта буде доведено, їх буде притягнуто до кримінальної відповідальності.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ