Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині помер атовець, якого в лікарні прийняли за безхатька та 27 годин не надавали допомоги

Неділя, 02 лютого 2020 18:00
Байдужість лікарів коштувала життя мешканцю Тернопільщини. Віктор Старцев помер 1 лютого після того, як більше доби у санпропускнику Чортківської районної лікарні очікував на надання першої меддопомоги людьми у білих халатах.

Про це у соцмережі «Фейсбук» написала Loritta Bobak.

Нагадаємо, чоловік пішов з дому ще у середу, 29 січня, та зник. Згодом з’ясувалось, йому стало погано, він втратив свідомість. Лише через деякий час випадкові перехожі на вулиці помітили його та викликали «швидку». Та у санпропускнику йому не поспішали надавати допомогу, чоловіка прийняли за безхатька. В очікуванні лікаря він просидів 27 годин, аж поки рідні, дізнавшись де він перебуває, не приїхали в медзаклад.

«З вигляду він був ледь живий. Але кого це цікавить! На мої крики, вже вибачте, я слів не добирала, мене ще й почали вчити, як я маю доглядати свого батька. І тільки після того, як я пішла до головного лікаря, на нього звернули увагу. Саме лише звернули. Не буду описувати, що було далі… По факту – інфаркт, забиття і реанімація!

Весь цей час у внутрішній кишені дядькової куртки були його паспорт та телефон! Але люди боялись забруднити руки, не розуміючи того, що забруднили свої нікчемні душі! Дядько учасник бойових дій, стара хвора людина. Адекватна людина. Яка впала, можливо, втратила свідомість. З його слів, він впав біля стадіону по дорозі на Бердо. Заплутався за якісь коряги і не міг вибратися. Цілу ніч він намагався звідти вибратися. Аж зранку 30 січня його хтось, слава Богу, побачив. Цілу ніч він хотів вижити! А тут таке відношення. За його життя ще так ніхто з ним не обходився»,  –пише пані Лорітта у спільноті "Чортківські оголошення".

Втім, довго бідолашний не прожив. Вже наступного дня його серце зупинилося.

«Сьогодні вночі його не стало. Він був батьком, дідусем, прадідусем. Він був людиною, він був моїм дядьком – Старцев Віктор Гурійович. Його своєю бездіяльністю вбили ті, хто за іронією долі мав рятувати життя. Вони надали йому першу медичну допомогу лише через ДВАДЦЯТЬ СІМ годин з моменту поступлення до лікарні! Щирі співчуття дочці Тані та її родині, сину Сергію, внучці Ілонці та її родині, правнучці Мії, яку він так і не встиг побачити. Серце не витримує… Дядя Вітя, хай Ваша зболена душа знайде спокій у місці де немає ні печалі, ні смутку…Вічна пам’ять!», — написала родичка померлого у соцмережі.

В коментарях люди не добирають слів, обурюючись на таке відношення медиків до людини, чий зовнішній вигляд дозволив їм вирішувати, чи заслуговує ця особа на негайну допомогу лікарів, чи ні. Краяни вимагають покарати винних, адже несвоєчасна допомога, а точніше її відсутність, призвели до трагедії. Очікується офіційний коментар поліції.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ