Читайте нас в соціальних мережах

Епідситуація є нестійкою і набирає ознак неблагополучної: епідеміологи розповіли про грип та ГРВІ в області

Четвер, 23 січня 2020 15:20
Із середини січня в Тернопільській області спостерігається активний ріст захворюваності на грип на ГРВІ серед дорослих та дітей. Детально про епідситуацію розповіли сьогодні епідеміологи Тернопільського лабораторного центру Марія Павельєва, Світлана Маціпура і Майя Голяк.

Медики наголошують, що підвищення захворюваності спостерігають з 13 січня. Перевищення середнього показника спостерігається на 12-ти адміністративних територіях області.

Наприклад, за останню добу зареєстрували 617,4 випадків на 100 тисяч населення, це є перевищення епідпорогу на 17%. Ще вчора було зафіксовано перевищення на 3,5%.

Якщо порівнювати інтенсивний показник за тиждень, то він вищи вдвічі порівняно з аналогічним показником в 2019 році.

Спостерігається також ріст серед дітей шкільного віку. Зі всіх хворих близько 50%  - діти.

Окрім того, за останній тиждень на 20 % зросла госпіталізація. Це означає, що в людей є ускладнення або важка форма перебігу хвороби.

 За останні 7 днів  зареєстровано 6 437 хворих на грип або ГРВІ. Приблизно половина це діти.

Згідно прогнозів МОЗ, цей тиждень є піковим. В Україні цьогоріч циркулюють віруси типу А і типу В.

На Території Тернопільщини лабораторно підтверджено циркуляцію вірусів грипу А. Вони небезпечні ускладненнями, які можуть призвести до летальних випадків. Єдиний вихід вберегтися від вірусу – вакцинуватися.

Також епідеміологи додали, що наразі карантин не оголошуватимуть. Рішення про закриття шкіл, припинення навчання та інші карантинні заходи мають приймати органи місцевого самоврядування, якщо відсутність дітей перевищує  20%.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар