Читайте нас в соціальних мережах

На Тернопільщині закликають відмовитися від зрубаних дерев та пропонують ялинку в горщику

П'ятниця, 29 листопада 2019 10:45
Мешканців Тернопільщини закликають замінити зрубані ялинки на живі деревця в горщиках, які по закінченню всіх свят можна висадити в саду у себе на дачі, або біля власного будинку.

Реалізацію новорічних ялинок у горщиках із закритою кореневою системою проводить державне підприємство "Кременецький лісгосп".  

Вони мають низку переваг перед зрубаними. Зокрема, мова йде про їх фітонцидні властивості. 

Як розповів заступник директора Володимир Чапран, аромат не тільки є приємним і налаштовує на новорічний настрій, він ще й є дуже корисним для людини.

"Він має антисептичні властивості, мікроелементи боряться зі шкідливими бактеріями, очищують простір від пилу і наповнюють повітря киснем", – каже чоловік.

Як тільки ви купили живу новорічну ялинку в контейнері, потрібно подбати про правильне її розташування. Деревце слід поставити в найбільш прохолодне місце в будинку подалі від батарей та обігрівачів. Також стежте за тим, щоб на новорічну ялинку в горщику не потрапляли прямі сонячні промені.

Землю під рослиною потрібно поливати, але помірно. Коренева система хвойних не любить ні пересихання ґрунту, ні його перезволоження.

Джерело: прес-служба ДП "Кременецький лісгосп"

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ