Читайте нас в соціальних мережах

«Активістам» можна давити людей – їм нічого не буде

П'ятниця, 30 серпня 2019 12:13
Минуло більше тижня, як у центрі Тернополя на вулиці Мазепи автомобіль збив дівчину, завдавши їй важких травм. Проте досі немає жодної інформації, чи були вжиті бодай хоча б якісь дії щодо водія автомобіля, котрий скоїв ДТП і завдав важких каліцтв людині.

За твердженнями свідків, які були на місці пригоди, в автомобілі перебувала дружина голови тернопільської міської організації “Сили людей” Олега Різника. У фейсбук на сторінці “Сила людей Тернопіль” підтвердили, що автомобіль може “належати Олегу”, який допомагав у рейдерському захопленні тернопільської організації “Сила людей” рік тому. Очевидно, йдеться про Олега Різника, котрий з колишніми депутатами ТМР Іваном Сорокалітом та Ігорем Турським всупереч волі рядових членів з порушенням регламенту, допоміг юридично “віджати організацію”.

Ймовірно саме “політичне прикриття” дозволяє не лише гальмувати справу у правоохоронних органах, але й ретельно чистили коментарі під новиною про ДТП. У соціальних мережах пишуть, що за кермом міг бути сам Олег Різник. Проте досі немає інформації про наслідки для порушників. Складається враження, що справу намагаються “зам’яти”.

Між тим сам потенційний фігурант ДТП Олег Різник розгорнув бурхливу “громадську активність”. Очевидно, після того як його політична сила на виборах 21 липня набрала трохи більше за піввідсотка голосів тернополян, “активісту” потрібен хаос і протест, щоб про нього не забували. Відтак придумуються абсолютно вигадані проблеми, забудови в тих місцях, де ніхто не збирається будувати. Людей обманом затягують на акції, щоб потім протемонструвати у соціальних мережах “народне обурення”.

Між тим факт грубого порушення правил дорожнього руху було встановлено. Дівчину збили на пішохідному переході. Тиждень тому правоохоронці та очевидці стверджували, що автівка значно перевищила швидкість дозволену в місті. На сьогодні у місті можна рухатися зі швидкістю не вищою за 50 км/год. Таке обмеженні існує у всіх країнах ЄС і навіть у наших сусідів. Такі обмеження мають доведену ефективність. Як показала практика Європи, кількість ДТП з важкими травмами людей скоротилася у два рази після обмежень швидкості у містах. Відтак Україна також переймає позитивну практику.

Проте для “активістів” та їхніх родичів правила неписані. Складається враження — їм можна давити людей лише на підставі того, що вони перебувають в “активній політиці”. Якщо така практика триватиме далі, то всім нам буде страшно вийти на вулицю. Тож сама тернопільська громада мала б пильнувати подібні резонансні справи, якщо хочемо бути живими і жити у Європі.

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар