Читайте нас в соціальних мережах

Санітарна вирубка дерев на Підволочищині перетворилася у бізнес-аферу місцевого депутата (фото)

П'ятниця, 02 серпня 2019 16:11
У селі Дорофіївка на Підволочищині масово вирубують здорові дерева. Під час падіння стовбури дерев знищили надмогильні плити на місцевому кладовищі та зруйнували городину.

Ще взимку жителі Дорофіївки звернулися до старости села Євгенії Ткачук з вимогою провести санітарну вирубку дерев та кущів уздовж головної дороги. За цю справу взялась бригада робітників з Підволочиська. Вже через кілька місяців так звану «зачистку» годі зупинити. У рух пішли не лише сухостої, але й цілком здорові багаторічні дерева. На місцевому кладовищі недбалість горе-лісівників призвела до того, що величезні стовбури впали на надмогильні плити та розбили їх вщент.

Через погрози «серйозних людей» місцеві мешканці бояться публічно розповідати про ситуацію. Стиха повідомляють, що санітарну вирубку в Дорофіївці вже давно перетворили на масштабні заробітки. На їхню думку, до цієї темної історії причетний один із депутатів Підволочиської районної ради Андрій Махніцький, якому, ймовірно, сприяє староста села.

Місцевий житель обурюється й каже, що вирубкою дерев у селі натворили багато лиха. Чоловік боїться погроз, тому просить залишити свої ім’я та прізвище в таємниці.

– Вже кілька місяців в нашому селі вирубують здорові дерева. Кладовище взагалі зачистили «під нуль» та ще й розбили пам’ятники. На початку травня почали рубати біля тракторної бригади. Порізані стовбури та гілки, які чекали на вивіз, кинули на людські городи, а за знищення посівів досі ніхто так і не відповів. Староста села Євгенія Ткачук каже, що рішення на вирубку є, однак ніхто із селян його досі не бачив. Складається враження, що це – добре спланований бізнес. Жителі Дорофіївки бояться розповідати про свавілля, бо у справі задіяні досить серйозні люди. Через острах ми не можемо звернутися у відповідні органи. Страшно. Страшно, що у ХІХ столітті ми маємо терпіти беззаконня й мовчати тоді, коли наш населений пункт розграбовують. Вони знищують благоустрій задля свого збагачення, – поділився місцевий мешканець.

Зазначимо, що відповідні дії передбачають правову відповідальність у випадку відсутності дозвільних документів. Зокрема, за незаконно зрізане дерево у межах населеного пункту, тобто без відповідного дозволу, передбачена адміністративна відповідальність, у вигляді штрафу. Також здійснюється відшкодування збитків залежно від діаметру пня незаконно зрізаного дерева.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ