Читайте нас в соціальних мережах

Натуральні букети неймовірної краси, які ніколи не зів’януть, створює мешканка Тернопільщини (фото)

Четвер, 25 липня 2019 14:39
Якщо букети із живих квітів милуватимуть очі красою всього декілька днів, то збори рослин, які шукає, засушує та компонує мешканка Кременця на Тернопільщині пані Світлана, тішитимуть людей місяцями, роками…

У букетах умілиці – велике різноманіття польових трав. Тут ви знайдете і лаванду, ромашку, конюшину, ніжну бавовну, колосся… Не тільки від викладу барвистих дарів поля, але й від неймовірного запаху рослинного різноманіття вам хотітиметься тримати розкішний букетик не в дальньому кінці кімнати, а на видноті. Щоби не тільки ви, але й гості милувалися збором, незалежно від пори року.

Як розповіла пані Світлана, мистецтво складання композицій з сухих квітів вона освоїла нещодавно.

—  Флористика мене цікавила завжди. Люблю проводити час на природі, милуватися різнотрав’ям, квітами, а також приносити додому ці зелено-кольорові барви літа. Якось дійшла до того, що вирішила собі засушити букетика, аби оздобити власну оселю. Бо ж дуже люблю квіти, а взимку їх не побачити під покривами снігу. Ось так маленьку частинку літа я змогла оселити у своєму домі. В сухих букетах використовую не тільки бутони квітів, а й листя, гілочки, траву. Дуже люблю букети із лаванд, адже запах від них – неймовірний. Не замінить жодного лавандового освіжувача повітря. Потім захотіла зробити декому зі своїх друзів оригінальний подарунок. Оскільки я - людина творча, не хотілося вдаватися до банальностей та купувати троянди в магазині. Скомпонувала букет із сухих трав. Людям подобалися мої букетики, тож просили-замовляли. Я почала робити більше, продавати… З’явилося ще більше натхнення творити красу із сухих дарів природи, —  наголосила кременчанка.

Умілиця додала, що використовує для збору квіти і трави, які практично не втрачають свій колорит і не обсипаються. Найлегший спосіб сушіння зелені –  це підвісити квіти бутонами вниз у провітрюваному приміщенні. Готові сухоцвіти можна фарбувати з балончика, що додасть їм екзотичного вигляду.

 Пані Світлана додала, що з сухими рослинами потрібно поводитися дуже дбайливо, бо їхні тендітні пелюстки або листочки можна легко пошкодити, і тоді букет втратить свій вигляд.

—  Помітила, що зараз декор із природніх матеріалів стає дедалі популярнішим. Еко-декор – це не пластик. Наприклад, сухий букет - відмінна альтернатива живому букету, яким в зимовий час рідко можна прикрасити приміщення, урізноманітнити обстановку. Тому оздоблювати кімнати букетами із сухоцвітів – популярно. До того дуже корисно нюхати запах сухих квітів. Особливо тоді, коли в будинку – діти. А знайти місця із гарними квітами – не важко. Наприклад, багато збору я роблю в лісах біля Кременця, коли прогулююся сама чи з рідними. Коли натрапляю на щось цікаве, обов’язково приношу додому. До того ж у мене біля дому є клумба з лавандою, яка зробить неповторним будь-який букет. Інколи можу придбати цікаві сухоцвіти, —  наголосила умілиця.

Жінка підмітила, що вирощувати квіти-сухоцвіти і виготовляти з них композиції своїми руками - досить просто і дуже захоплююче.

Анна СЕМЕНКІВ

56789.jpg

78956.jpg

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ