Читайте нас в соціальних мережах

На головній площі Тернополя зачитували Основний закон держави (фоторепортаж)

П'ятниця, 28 червня 2019 14:38
Діти та дорослі у патріотичному одязі, з державною символікою в руках сьогодні, 28 червня провели на Театральному майдані Тернополя флешмоб – зачитували окремі статті з Конституції.

Захід відбувся з нагоди державного свята України – Дня Конституції.

Наш Основний закон України є дуже демократичним, адже побудований так, що всі права людей захищені. Ми можемо вільно висловлювати свою думку, вільно діяти у правовому руслі. Наша Конституція – захисник наших прав. Тут я присутня з учнями, які також прийшли підтримати важливе народне свято. Оскільки в навчальному закладі ми багато працюємо з дітками в національно-патріотичному напрямку, не можемо стояти осторонь, коли в місті відбуваються важливі державницькі заходи. Зазначу, що наші учні добре обізнані в законодавстві – знають про свої права та обов'язки, розуміють, що потрібно робити, якщо виникне складна ситуація,розповіла Наталія Білоус – заступниця з виховної роботи правового ліцею №2»ТНВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Пані Наталія зазначила, що кожен громадянин зобов’язаний знати свої права хоча б тому, щоб контролювати їх дотримання державою. Знаючи свої права, ви можете попередити  їх порушення і боротися за їх дотримання.

Чому кожна людина повинна знати свої права, вміти їх захистити, реалізувати, розповідали і тернопільські школярі.

Як на мене, подібні заходи – дуже важливі, особливо для таких дітей, як ми. Це допомагає формувати нашу громадянську компетентність. Людина, яка знає свої права і поважає права інших людей, впевнено йде по життю. Такі флешмоби важливо поширювати, щоби якомога більше людей долучалося, ставало обізнанішими. Щоб знати свої права, але й не забувати про права інших. Щоб бути спокійними за своє майбутнє, — поділилася Уляна Гаврилюк від правового ліцею №2»ТНВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Учасниця додала, що детально вивчала норми Конституції України та вважає Основний закон держави є демократичним і довершеним. Уляна сподівається, що надалі законодавство в державі виконуватиметься не тільки на папері. 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ