Читайте нас в соціальних мережах

На ремонт фонтану "Кульбаба" у Тернополі витратять 800 тисяч гривень

Середа, 12 червня 2019 15:53
У центрі Тернополя відремонтують знаменитий водограй «Кульбаба», що знаходиться у затишному на вул. Чорновола. Тож «освіжитися» в літню спеку перехожі деякий час не зможуть.

Про це розповіли сьогодні у Тернопільській міській раді на засіданні виконавчого комітету.

— На облаштування фонтану «Кульбаба», його реставрацію місто витратить 800 тисяч гривень, — зазначив начальник управління ЖКГ Олег Соколовський.

Він також додав, що водограй запрацює вже до Дня міста. Що саме робитимуть біля фонтана наразі не повідомляється.

Сам водограй «Кульбаба» без сумніву є прикрасою Тернополя іі в теплу пору року дарує містянам, що відпочивають біля нього, гарний настрій та таку бажану прохолоду. Струмені основного фонтана, що переливаються на сонці і створюють своєрідну водяну кулю, нагадують пухнасту кульбабу. Саме завдяки схожості з цією квіткою він і отримав свою назву. Вдень фонтан радує туристів і містян своєю формою і грою, а в темний час доби його красу підкреслює різнокольорова підсвітка.

Фонтан збудований у 1973 році, а у 2008 реконструйований. Тоді навколо нього додали ще чотири гейзери. Фонтан вмикають навесні, з настанням тепла, зазвичай на Пасху, а вимикають восени, найчастіше на Покрову. У дощову та вітряну погоду фонтан не працює.

Як вже повідомляв сайт «Тернополяни», на засіданні було прийнято рішення про перекриття ділянки вул. Чорновола (від перехрестя з вул. І. Франка в сторону Театрального майдану) у зв'язку з ремонтом. Так, проїзд в цьому напрямку буде забороненим вже з 18 червня по 26 серпня.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ