Читайте нас в соціальних мережах

Понад 500 дослідів проведуть просто неба у центрі Тернополя

Четвер, 16 травня 2019 18:40
Побачити чимало різних дослідів та поекспериментувати зможуть тернополяни 19 травня на Театральному майдані.

Саме там протягом дня діятиме понад 40 наметів, де проводитимуть лекції, показуватимуть винаходи молодих науковців, робототехніку, змагання дронів, запуск ракет, виверження вулканів та безлічі дослідів пов’язаних з водою.

Як розповіла організаторка заходу Христина Білінська, тема цьогорічних «Наукових пікніків» – рух.

—  До організації заходу залучено чимало осіб – керівні органи, члени громадських організацій, волонтери. Цьогоріч «Наукові пікніки» будуть особливими, адже будуть ґрунтуватися навколо цікавої теми «Рух». Ми не даремно кажемо, що наука, як рух, – це все, що нас оточує. А рух – це великий показник, бо він зустрічається повсюди – в хімії, фізиці, біології, філософії, психології. На заході гості також зможуть під час експериментів побачити, як проявляється рух. А висвітлюватимуть теоретично цю тему наші лектори. Загалом анонсовано понад 500 експериментів, а про бажання брати участь у «Наукових пікніках» нам заявило більше 350 учасників. Можна очікувати понад 46 команд, адже люди вже зареєструвалися. Дуже тішить, що з кожним роком на заході можна побачити щоразу якісніші та цікавіші експерименти. До того ж меншає повторюваність дослідів, — зазначила голова громадської організації «Центр Науки Тернополя» Христина Білінська.

Дівчина додала, що в минулі роки до «Наукових пікніків» долучалися учасники навіть з маленьких населених пунктів Тернопільщини.

Про користь та актуальність події говорив і начальник відділу сім'ї та молоді Тернопільської ОДА Ігор Чорний.

—  Ми хочемо, щоби в рамках заходу  до науки "доторкнулася" не тільки молодь з Тернополя та ближніх населених пунктів, але й дальніх. Прагнемо розширювати захід, аби показувати дітям і підліткам, що наука – це цікаво. Тому ми, спільно з організаторами заходу, стараємося проводити «Наукові пікніки» в районних центрах та громадах Тернопільщини. Саме цьогоріч проект щодо пікніків посів переможне місце. Це дозволить нам провести захід у шести районах області – Кременецькому, Зборівському, Бережанському, Бучацькому,  Заліщицькому, Чортківському та Байковецькій громаді. Сподіваємося, що "Пікніки" пройдуть вдало і до них долучиться якомога більше дітей, —  наголосив Ігор Чорний.

Спікер також пишається тим, що у Тернополі діє Центр Науки Тернополя, який протягом року можуть відвідувати діти та дорослі.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ