Читайте нас в соціальних мережах

Тернополян попереджають про нові шахрайські схеми на OLX

Неділя, 12 травня 2019 12:43
Тернополян, які здійснюють покупки, або займаються продажами на сайті оголошень OLX попереджають про новий метод шахрайства. Зловмисники «вашими руками» перераховують гроші клієнтів собі.

Як це відбувається? Після телефонного дзвінка з невідомого номера.

Детальніше про схему розповідають користувачі у спільноті «Політичний Збараж», що в мережі «Фейсбук».

«Увага! Черговий метод розвести на гроші продавців OLX! Вам телефонує особа, яка дуже ввічливо просить продиктувати код, що прийшов вам з сайту, пояснюючи це випадковою помилкою у вказаному номері телефону. Ця особа не дає часу на роздуми, говорить так, що не вставити слова, дуже наполеглива. Насправді, як пояснив менеджер OLX, цей код може бути використаний для внесення змін по банківських реквізитах на чуже ім‘я у вашому ж акаунті і кошти вашого потенційного клієнта попадуть на чужий рахунок. Ви навіть не зрозумієте зразу що сталося, довести щось потім практично неможливо, адже виглядатиме, що ви самі внесли зміни і дали згоду на перерахунок грошей чужій людині», — йдеться у дописі.

Тож будьте особливо обережні, адже на вищезгаданому сайті часто трапляються різні афери. Щоб не стати жертвою шахраїв, не повідомляйте жодної інформації невідомим особам та повідомте про це своїм рідним та друзям.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ