Читайте нас в соціальних мережах

Цьогоріч замки Тернопільщини гостинно запрошують до своїх мурів

Понеділок, 22 квітня 2019 20:26
Цьогоріч на Тернопільщині в декількох оборонних спорудах краю вже традиційно відбудеться свято замків, спрямоване на збереження та відновлення пам’яток.

На сьогоднішній день питання збереження замків є першочерговим. Саме тому одним із заходів, який проводиться на Тернопільщині задля покращення стану укріплень, а також збору коштів на потреби споруд, є свята замків.

Як наголосив під час брифінгу очільник ТОДА Степан Барна, традицію проведення свят буде продовжено й цьогоріч.

Найголовніше, чого вдалося нам досягнути, – це навчити людей берегти замки. Дуже цьому сприяла гарна традиція – проведення свят замків, що матиме місце й цьогоріч. У цих заходах найважливіше не просто святкування на території, а часткове приведення її до належного вигляду. Голови громад розпорядяться, щоби було вирубано зайву рослинність, прибрано сміття біля пам’яток та інше, — зазначив голова ОДА.

Додамо, що під час святкувань у стінах твердинь гостей чекає немало цікавого – екскурсії, майстер-класи, торговельні локації з сувенірами, де кожен зможе знайти собі заняття до душі. Окрім цього учасники урочистостей матимуть нагоду почути від місцевих мешканців не одну захоплюючу розповідь про укріплення. Бо ж як відомо, чи не кожен замок на Тернопільщині має свою легенду. А підживлять святкову атмосферу таємничо-величні стіни укріплень, які вже, на жаль, осипаються під впливом природних та людських руйнувань.

Зазначимо, що графік проведення свят замків на Тернопіллі у 2019 році буде оприлюднено пізніше.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ