Читайте нас в соціальних мережах

Обмін учнями: тернопільські школи можуть взяти участь у програмі «Демократична школа»

Четвер, 08 листопада 2018 12:20
Програма підтримки освітніх реформ в Україні «Демократична школа» запрошує зацікавлені школи до 11 листопада 23:59 подати заявку на участь у четвертій хвилі.

Результати відбору будуть повідомлені обраним кандидатам до 17 грудня 2018 року.

Після цього відібрані школи зобов’язуються взяти участь у повному циклі Програми, що триватиме з лютого 2019 до червня 2020 року. Її реалізовує Європейський центр ім. Вергеланда у співпраці з Міністерством освіти і науки України та Радою Європи з метою підтримки реформ середньої освіти в Україні. Програма фінансується МЗС Норвегії.

Захід покликаний сприяти зміні української школи, щоб вона виховувала активних громадян, які поважають права людини.

Відтак, на початку 2019 року 60 відібраних шкільних команд пройдуть вступний тренінг з демократичного розвитку школи. Після цього тренери Програми допоможуть школі здійснити оцінку потреб для демократичних змін, розробити й реалізувати шкільні проекти у 2019/2020 н. р., а також сприятимуть обміну досвідом між школами із різних областей України.

До участі у вступному тренінгу запрошуємо команди від шкіл у складі 4 осіб:

директор школи (обов’язково);

заступник директора чи вчитель (до участі запрошуємо вчителів, які мотивовані запроваджувати системні демократичні зміни у школі. Предметна спеціалізація учасників значення не має);

представник батьківського комітету школи, який не працює у школі;

представник місцевої влади або неурядової організації, що співпрацює зі школою.

Зазначимо, що Програма бере на себе всі витрати, пов’язані з участю у тренінгах та організацією шкільних майстерень на місцях, а також забезпечує школи необхідними для цього навчальними матеріалами та канцтоварами.

Більше інформації тут.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ