Читайте нас в соціальних мережах

Людям із приміських сіл дорога на роботу в Тернопіль стала "золотою"

Понеділок, 05 листопада 2018 18:33
Початок листопада у Тернополі ознаменувався різким підвищенням вартості проїзду в громадському транспорті. І допоки люди вимагали влади повернути старі тарифи, слідом за тернопільськими ціна зросла й у приміських автобусах.

Про це в мережі «Фейсбук» повідомляють жителі навколишніх сіл. Так, в середньому вартість проїзду в одну сторону зросла на 10 гривень.

Це неабияк розлютило людей, які змушені добиратись на роботу чи навчання в обласний центр, адже, кажуть, це наносить неабиякий удар по гаманцю. Для прикладу, раніше, щоб добратися з Озерної до Тернополя пасажири платили 15 гривень, зараз ще — цілих 25.

— Золота виходить робота. А це ж ще назад їхати за тою ж ціною. «Плюс» по місту! Половину денного заробітку витрачати на доїзд? Це занадто. Кому потрібні такі заробітки? — обурюється Тарас Стець.

Втім, схожа ситуація й з іншими приміськими маршрутами — ціна на проїзд зросла у всіх напрямках.

— Користуватися громадським транспортом стає розкішшю?! Це схоже на велику змову перевізників, які слідом за тернопільськими вирішили і собі «здерти по максимуму» з пасажирів. Нас просто ставлять перед фактом, мовляв, он навіть в Тернополі замість 5 грн вже 9. З такими темпами, скоро ми всі пересядемо на електрички і хай тоді перевізники катають пусті автобуси туди-назад, — говорить Оксана Василишин з Петриків.

Тим часом нагадаємо, що сьогодні, 5 листопада, міський голова Тернополя скасував попереднє рішення виконкому ТМР про збільшення оплати за проїзд у міському громадському транспорті. Від завтра знову діятимуть тарифи про 5 грн в маршрутках і 4 грн в тролейбусах (при оплаті готівкою). Щоправда, є ймовірність того, що перевізники розпочнуть свій страйк та просто не виходитимуть на маршрут, заганяючи ситуацію «в глухий кут».

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ