Читайте нас в соціальних мережах

Газ, крики, штовханина: обурений натовп тернополян таки змусив мера скасувати неправомірну ціну за проїзд (фото)

Понеділок, 05 листопада 2018 10:55
Зранку, 5 листопада сотні незадоволених тернополян зібралися під міською радою, щоби зустрітися з очільником міста Сергієм Надалом та вимагати в нього скасувати неправомірну ціну за проїзд у міському транспорті.

Містяни таки дочекалися зустрічі з головою Тернополя. Як тільки очільник вийшов з міськради, його обступили протестувальники, одні за одним викрикуючи свої вимоги. Окрім скасування завищеної ціни за проїзд – 8 та 9 гривень, люди також добивалися скасувати у місті картку «Тернополянина», подати у відставку Сергія Надала та начальника управління транспорту і зв'язку Ігоря Мединського.

Зберігаючи холоднокровність, міський голова вислухав вимоги тернополян, які обступили його.

Отже перша моя пропозиція – лишити тариф за проїзд таким, як був. Наступна – за карткою «Тернополянина» залишити оплату на рівні 5 і 6 гривень, а 7 гривень – готівка…. Інша пропозиція зупинити дію рішення виконкому про затвердження нового тарифу на перевезення пасажирів автомобільним та електричним транспортом в м. Тернополі. Громадяни, ми повинні розсудливо поставитися до складної ситуації з транспортом. Від нас залежить, чи він курсуватиме. Є ризик того, що транспорт у місті може і зупинитися, — наголосив Сергій Надал, додавши, що скоро у багатьох містах України відбудеться підняття вартості за проїзд у маршрутному транспорті, а Тернопіль був першим.

Врешті решт незадоволені містяни таки натиснули на голову і після вислухувань усіх вимог громадян мер наголосив, що буде готувати документ про скасування рішення виконавчого комітету.

Все ж поступки міського голови не вгамували розлючених мітингувальників, які продовжили протест під радою. Правоохоронці та охорона оточили приміщення біля входу до ради, аби роз’ятрена юрба не увірвалася до адміністративної будівлі. Серед протестувальників чимало громадських активістів виступили перед людьми, раз за разом наголошуючи на вимогах містян та на несправедливій керівній системі.

У нашому суспільстві громадський транспорт є дотаційним, тому частину витрат за транспортні послуги повинна прокривати саме Тернопільська міська рада. Оскільки проїздом користуються люди з середнім та низьким рівнем доходу, оплата не повинна значно зростати. Ті страшилки з боку  КП «Тернопільелектротранс» чи з боку мера, що підприємство «вмре», транспорт зупиниться, є не що інше, як маніпуляція людьми,наголосив громадський активіст Олег Синовець.

Надалі протестувальники  не розходилися – чекали, доки міський голова винесе їм підписане рішення про скасування підвищення вартості за проїзд. Люди заявляли, що не до кінця вірять словам Сергія Надала, тому хотіли бачити документальне підтвердження. Під час чергової спроби мітингувальників потрапити в міську раду, на людей пустили сльозогінний газ. Деяким громадянам стало погано, їх відводять, щоби ті промили очі водою.

IMG_4677.JPG

IMG_4682.JPG

IMG_4680.JPG

IMG_4686.JPG

IMG_4685.JPG

IMG_4684.JPG

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ