Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі хочуть встановити пам'ятник "батьку української незалежності"

Вівторок, 07 серпня 2018 14:38
У Тернополі може з’явитися ще один пам’ятник видатній особистості. На сайті Єдиної системи електронних петицій з’явилася ініціатива щодо спорудження в обласному центрі монументу Герою України Левку Лук'яненку.

Левко Григорович Лук’яненко, український дисидент, політичний і громадський діяч, колишній політв'язень, який залишив вагомий слід в історії України, помер рівно місяць тому, 7 липня, не доживши до свого 90-річчя лише місяць. Його по праву називають «батьком української незалежності», справнім вчителем боротьби за свободу, який на прикладі власного життя показав що таке незламний дух, патріотизм та любов до України. За антирадянську діяльність та прагнення до незалежності України Левка Лук'яненка на початку 60-х років засудили до смертної кари, яку потім замінили на багаторічне ув'язнення. Загалом у радянських таборах Лук'яненко провів понад 25 років.

«Не так давно, у 2012 році, в місті Глиняни було відкрито пам'ятну дошку Левку Лук'яненку на будівлі міської ради. Проте, на мою думку, ця непересічна особистість заслуговує на особливу повагу, а саме — встановлення пам'ятника в Тернополі. Нагадаємо, що у 2008 році Левко Лук'яненко отримав звання "Почесного громадянин міста Тернополя".

Отже, до 28-річниці проголошення Акту незалежності України, автором якого і є Левко Григорович, пропоную підтримати петицію "Про встановлення пам'ятника Герою України Левку Григоровичу Лук'яненку" у м. Тернопіль», — закликає автор петиції Наталія Станько. Щоб ініціатива була розглянута на виконкомі ТМР потрібно за 26 днів зібрати 300 підписів. Підписати петицію можна ТУТ.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #1 JHHG 08.08.2018, 12:52
дякую!)
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ