Читайте нас в соціальних мережах

Із дегустаціями оковитої хмельницький олігарх, Барна та нардепи у Збаражі відкрили горілчаний завод (фоторепортаж)

Понеділок, 27 листопада 2017 17:53
Сьогодні відбувся запуск виробництва відновленого Збаразького лікеро-горілчаного заводу.

Ці потужності будуть виробляти алкогольні напої під торговою маркою «Калганов». Подія зібрала найвище керівництво області на чолі з головами ОДА Степаном Барною та ради Віктор Овчарук. Також подію відвідали нардепи Микола Люшняк та Ігор Побер.

Інвестиції у виробництво склали 350 мільйонів гривень. За словами Степана Барни, це показник того, що економіка Тернопілля відживає. До кінця року вкладення у реальний сектор економіки краю мають сягнути п’ять мільярдів гривень.

Інвесторами у відновлення горілчаного заводу у Збаражі, якщо вірити словам Барни, стали добре відомі підприємці –хмельницький олігарх та нардеп Сергій Лабазюк і тернопільський підприємець Андрій Ярема. “Ми говоримо про нашого внутрішнього інвестора, який відновлює місцеві підприємства. Я вдячний і Андрію Петровичу, і Сергію Петровичу за те, організували цей процес і “Калганов” став предметом їх інвестиційної діяльності,” - сказав Степан Барна, звертаючись до згаданих бізнесменів.

Працюють на заводі 48 людей і заробітна плата вже складає у середньому майже шість з половиною тисяч гривень.

«Сьогодні ми стаємо свідками того, як Тернопільська область стає на стежку повернення до того стану, коли вона займала четверте місце в Україні за показниками виготовлення спирту, - зазначив на відкритті голова облради Віктор Овчарук. - Відкриття та реконструкція таких підприємств є явищем позитивним., адже веде за собою створення робочих місць, сплату податку та, відповідно, поповнення обласного бюджету. Особливо це актуально в нашій аграрній області, де є велика кількість необхідної та якісної сировини.»

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ