Читайте нас в соціальних мережах

Псевдомільйонера-індуса та громадянина Росії Овайсі вже розшукує його родина, щоб забрати величезні борги

Четвер, 27 липня 2017 14:18
Три дружини, російське громадянство, величезні борги та обдурені родичі залишилися від діяльності в Україні горе-бізнесмена Тофікуддіна Овайсі.

У лютому 2016го року Тернополі з розмахом відкрили центральний офіс компанія UB Groupe, яку позиціонували як найбільший транспортер алкоголю у світі. Окрім того зазначалося, що компанія, на чолі з індійцем Тофікуддіном Овайсі відкрила у файному місті не лише центральний офіс, але й виробничу базу, а до кінця року планували створити понад 500 робочих місць. За рік не було створено жодних робочих місць, не вікрито виробництво, а офіс і активи компанії арештували за борги. З нами на зв’язок вийшли знайомі Тофікуддіна Овайсі, які захотіли «Тернополянам» розповісти усю правду про цю людину.

Мільйони на хабарі українським чиновникам

Справжнє ім’я пресвдомільйонера Овайсі - Аніл Аббу. Народився він у маленькому індійському селі і сім’я його була бідною. Родини його друзів усіляко допомагали і підтримували самого Аніла та його сім’ю. Зрештою, саме це і стало приводом до бізнес-пропозииції, з якою одного дня Аніл Аббу прийшов до своїх знайомих. Як нам стало відомо, прийшовши до своїх заможних друзів, Аніл заявив, що хоче віддячити за  підтримку його родини і запропонувати їм участь у дуже прибутковій справі. В деталі чоловік не вдавався, проте запевнив, що в Україні можна непогано заробити, вклавши не дуже великі гроші. Кілька місяців Аніл наполягав на бізнес-плані і врешті переконав. Першою справою стало відкриття компанії і відповідно офісу, на це мали піти перші гроші від інвесторів. Аніл почав отримувати значні суми і постійно наполягав, що потрібно ще, що в Україні потрібно давати хабарі, а відкриття компанії займе час і коштуватиме значних сум.

Коли інвестиції перевалили за мільйон, знайомі Аніла нарешті почали сумніватися і ставити питання. У відповідь отримували обурення, адже сам Аніл ніби-то вклав у 10 разів більше і тепер втрачає гроші через те, що інвестори відмовляються платити. Ці переговори закінчилися тим, що півроку тому Аніл вимкнув телефон і перервав усі зв’язки з Індією. Його знайомі, які зрозуміли, що їх ошукано, почали активно шукати «бізнесмена», проте з Індії це зробити не вдалося. Вони знайшли своїх співвітчизників в Україні та з їх допомогою почали з’ясовувати деталі.

Три дружини та російський паспорт

Із публікацій у ЗМІ інвестори побачили, наскільки сильною була «компанія брехні» у Тернополі. Що у відкритті компанії брали участь високі чиновники, знані бізнесмени, Аніл навіть давав гроші волонтерам, проте не розкривав походження цих коштів. Приїхавши в України, інвестори почали відслідковувати бізнес-з’вязки Аніла, знайшли у Києві адвоката, з яким він працював. Юрист розповів, що таких компаній в Україні було створено кілька і зареєстровані вони на підставних українців. Зрештою, розповіли нам і про трьох «дружин» Аніла, а точніше Тофіка, яким він представлявся тут. Дві жінки проживають у Тернопільській області, а одна зі Львова. З «дружиною», яка проживає у Петриках, вдалося поговорити телефоном, проте співвітчизникам Тофіка вона нічого розповісти не змогла, сказала, що втратила з ним зв’язок і не знає де він. За інформацією, яку мають гості з Індії, Аніл тратив великі гроші на своїх жінок та навіть має дитину.

Цікавою деталлю є й те, що представлений громадськості Тернопільщини бізнесмен-індієць, за документами є громадянином Російської Федерації. Як розповіли його співвітчизники, він і там мав справи з підприємництвом, проте порушив закон і втік до України. Теперішнє його місце перебування – невідоме, проте інвестори вже звернулися до поліції і сподіваються на результат.

Головне, у чому нас переконали гості з Індії це те, що вони хочуть поінформувати якнайбільшу кількість підприємців і компаній, аби вони не потрапили на гачок Аніла. Індія – країна, що активно розвивається і вкладає значні кошти в інші держави, проте через таких «Тофіків» Україна, наприклад, може від співпраці відмовитися. Окрім того, цей факт виставляє у погано світлі індійські компанії. Так,індійці сподіваються, що з допомогою українських правоохоронців їм вдасться знайти Аніла.

Варто зауважити, що у Тернополі горе-індуса представляв Тарас Демкура, який нещодавно засвітився своїми відвідинами країни-агресора Росії. А всюди супроводжував афериста екс-начальник тернопільської міліції Василь Облещук.

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ