Читайте нас в соціальних мережах

Теплохід "Герой Танцоров" вийде на Тернопільське озеро ще цьогоріч

Середа, 05 липня 2017 17:13
Наразі водами Тернопільського озера курсує один теплохід – «Капітан Парій», який у народі називають «малим». Більший – «Герой Танцоров» поки на ремонті, тож охочих покататися на причалі в рази більше.

За совами капітана ПТ-50 Тараса Парія, на ремонт іншого судна дали кошти, тож робота йде.

- Там зараз доробляють салон, проводять інші роботи для комфорту та безпеки пасажирів. Планується, що ще цього літа його спустять на воду вже відновленим, - говорить Тарас Григорович.

До слова, востаннє це круїзне судно ремонтували ще 11 років тому - у 2006-му році.

Керманич теплоходу, який не відпускає штурвал свого корабля ось вже 54 роки, каже, що «Капітан Парій» може одночасно перевозити до 80 людей. Більше не дозволяють правила безпеки. До слова, на причалі «Дальній пляж» теплохід зараз не зупиняється.

- Це тимчасово. По-перше, це ще не сезон, та й одне судно не може забезпечити переправу людей, - пояснює капітан. - Якщо я візьму, для прикладу, 70 людей на борт, а там теж буде чекати багато людей, то я все одно не підійду до берега, бо це буде перегруз. Зрештою, це лише атракціон, а не громадський транспорт.

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #1 Тернополянин 29.11.2017, 16:10
Перепрошую, але теплоходи це повноцінний водний транспорт, в якому б випадку не було, так офіційно за документами. Тоді чому така непрофесійна подача інформації? Напевне коли вам пояснювали, то малось на увазі, що в основному тернопільські теплоходи орієнтовані на прогулянкові рейси, а не переправу, але це не робить з них "атракціони" - за надання судну такого "статусу" може образитися будь-хто з моряків і представників флоту! Думайте трішки головою, коли пишете, а не просто "аби роботу зробити"!
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ