Читайте нас в соціальних мережах

Сьогодні відомий волонтер Алла Чонгар припинила свою діяльність: жінка не витримала зневаги Міноборони

Вівторок, 24 травня 2016 23:17
«Сьогодні останній день моєї роботи по пошуку і по полонених та загиблих,» - написала відомий тернопільський волонтер Алла Чонгар.

Вона пише, ще більше не в змозі терпіти зневагу та приниження зі сторони високопосадовців Міністерства оборони України

«Сьогодні останній день моєї роботи по пошуку і по полонених та загиблих, - написала Алла Чонгар на своїй сторінці у Фейсбуці. - Дядя Коля і Ворон Айдар - то дорогі для мене люди. І мені ніхто не може заборонити бути з тими з ким пройшла не один день війни. Я багато терпіла, я багато мовчала. Бійці різних підрозділів, солдати, офіцери, батьки, ті кого привезла з полону не раз казали, давай ми зробим прес-конференцію. Ти рятувала нас там, ти йшла туди де не могли пройти ми. Ти була нам і є і сестрою і мамою. Ти була нашим оберегом. Я не погоджувалась. За солдата стояла стіною. Я знаю де ще є хлопці зниклі, ми створили базу, яку подавали на МО і нас ще й звинуватили що то їхня робота. Я маю зв’язок з полоненими. Коли батьки телефонують візьміть трубку з такого номера будуть дзвонити з полону. Поговоріть - вони вам вірять, вони просять підтримки. Я не можу цього робити більше. Кожний полонений - то моя біль, кожний 200-тий - рана на серці. Я теж людина, я мама своїм дітям. Я знаю багато правди про загиблих. Мене болить кожний солдат, який повертається "Грузом- 200". За два роки я досконало знаю по загиблих. Мою команду не запрошують на круглі столи по пошуковцям. Нам вручають повістки, нас поливають брудом. Те, що хлопці Айдарівці сьогодні не доставлені додому...МО взнали що я в Дніпрі по хлопцям. І тут розпочалось все найгірше. Навіть якщо я буду допомагати то не рефа, не сприяння в документах не буде. Зараз телефонують всі бо, що я такого наробила, що МО так бризкає слиною. Хлопці я нічого не зробила, нічого. Ми приїхали забрати по проханню побратимів наших хлопців додому. Ми тут, щоб віддати честь і повагу.
І так частіше і частіше брудом. Зараз МО шукає вплив як на мене можна подіяти. Я просто жінка, я мама. Що мене боятись.
Так я закінчую роботу в допомозі рідним і солдатам. Я теж жива людина, терпіти всі зневаги і образи, погрози. Що боятись. Мою машину знають в кожному куточку України, не кажучи про передову, де вона рідна. Хлопців моїх закидують повістками. Ми не отримували нагород від держави. Ми були поряд з нашими солдатами. Але це нестерпно. Вибачте мене і моїх хлопців. Ми зупиняєм нашу роботу. Я прошу вибачення у солдат і родин. В мене більш немає сили бороти цей ідіотизм.!!!»

 

Коментарі  

+2 #16 Михаил 27.05.2016, 15:17
Как Вы себе представляете "управлять государством - народом"? Можно, конечно, поручить управлять государством кухарке (что предлагал В.Ленин) - получим АНАРХИЮ.
О каком "Жлобе со всей его бандой" Вы говорите? О деньгах президента?- Так он эти деньги НЕ КРАЛ, А ЗАРАБОТАЛ! И СУЩЕСТВУЮЩИЕ ЗАКОНЫ НЕ НАРУШАЛ! А Вы предлагаете ОТНЯТЬ И ПОДЕЛИТЬ?! Так это уже было...
Что такое "народный суд"?- СУД ТОЛПЫ?, суд ЛИНЧА?!
ПОРА ВКЛЮЧИТЬ ГОЛОВУ И НЕ ПОЛИВАТЬ ГРЯЗЬЮ ВСЁ ВОКРУГ! КРИТИКА ДОЛЖНА БЫТЬ КОНСТРУКТИВНА! ТРЕНД РАЗВИТИЯ НАШЕГО ГОСУДАРСТВА НЕСОМНЕННО ПРАВИЛЬНЫЙ!!! ПРОБЛЕМЫ РЕШАТЬ НАДО, А НЕ ЗАГОВАРИВАТЬ! СПОКОЙСТВИЕ! ТОЛЬКО СПОКОЙСТВИЕ! (об этом ещё КАРЛСОН говорил...)
Скарга
+3 #15 Zvir 26.05.2016, 14:53
Дані бидлоти що заважає роботі волонтерів у відкритий доступ, щоб знати морди для подальшої дезактивації скотів.
Скарга
0 #14 Валерий Николаевич 26.05.2016, 03:13
когда выходим?!
Скарга
0 #13 Таліна 26.05.2016, 01:05
Ребята, не включайте сходу режим "зрада-всьопроп ало"! Там какие-то внутренние "тёрки". А группа волонтеров продолжает работать (см.пост из ФБ):

Yaroslav Zhilkin з Владимиром Дорофеевим та ще 9.
8 год. ·
Хотел остаться от всего этого в стороне...
Официально заявляю - Алла Борисенко, которая себя именует "Чонгар", не имела, не имеет и, к счастью, не будет иметь никакого отношения к поисковой группе "Черный Тюльпан"!!!
Мы работу не останавливали, были сложности в прошлом году, но мы их преодолели.
Наша база функционирует, тел. гор. линии работает, на сегодняшний день, одновременно работает две группы волонтеров, одна занимается поисковыми работами в прифронтовой зоне совместно с офицерами ЦВС, вторая на холодильниках совместно с офицерами ЦВС помогают доставлять тела погибших из прифронтовой зоны в Днепропетровск, а также по мере возможности доставляем тела из Днепропетровска (после оформления процессуальных вопросов) на родину... На прошлой неделе намотали на колеса почти 12 тыс. километров... Да, нам не просто, но мы работаем!
Будем, наверное, чаще писать о проделанной работе во избежании различных инсинуаций.
Спасибо огромное всем, кто все это время нам помогает!))
PS
Сегодня с утра, одна группа выехала в Ивано Франковскую область (доставка погибшего на родину)
Скарга
+6 #12 Найдан 25.05.2016, 23:44
Дорогенька, Алло, не здавайтеся!! Не грайте за їх правилами!!
Нехай Вашим девізом стане вислів СОБАКИ ГАВКАЮТЬ, А КАРАВАН ІДЕ!!!
Бог ьачить усе і кожного!! І воздасть кожному за його ділами!!!!
Скарга
+14 #11 Андрій 25.05.2016, 18:50
Дякую Вам Алла і вашій команді, за те що ви зробили, низький уклін Вам до самої землі. Завдяки вашій роботі багато хлопців стали героями а не сухим безіменним 200-м у папірцях бюрократів. Дай Бог Вам здоровя і довголіття!
Скарга
+5 #10 123444 25.05.2016, 14:36
да только было это уже как минимум дважды. Дело, как дважды выяснилось, не в ЖЛОБЕ.
Скарга
+8 #9 Михаил николаевич 25.05.2016, 13:28
Вопрос--Отношен ия Израиля и окружающего мира редко переходит в открытые противостояние с жертвами, а почему в Украине не так? --Ответ потому что Израиль технически постоянно растет и его ответ на нападение на него всегда непредсказуем.. Из Украины ,за последние 3 года выехало несколько тысяч научных работников на работу за границу на работу и ПМЖ---Те руководители, от которых это зависит
в Украине как бы ......?
Скарга
+15 #8 ИРИНА 25.05.2016, 12:28
НУЖНА НЕ ПИСУЛЬКИ ПИСАТЬ , А ПРОВЕСТИ ВСЕУКРАИНСКИЙ МАЙДАН ВО ВСЕХ УГОЛКАХ УКРАИНЫ-О ПЕРЕХОДЕ УПРАВЛЕНИЯ ГОСУДАРСТВОМ - НАРОДОМ. А ЭТОГО ЖЛОБА СО ВСЕЙ ЕГО БАНДОЙ СУДИТЬ- НАРОДНЫМ СУДОМ.
Скарга
+25 #7 Ростислав 25.05.2016, 11:37
Спасибо Вам за все что Вы сделали, дай Бог Вам здоровья, терпения.Не сдавайтесь,они только этого и ждут.Это не они сидят в окопах под обстрелами,это не их дети в плену, это не их родные и близкие 200.Не сдавайтесь Вы нужны нашим военным, благородное дело делаете. Пусть бережет Вас и Ваших родных Бог.
Скарга
+6 #6 Лігачова Олена 25.05.2016, 11:22
Треба писати петицію президенту. Молодь, напишіть, а ми підпишемо. Бо що ж це робиться? Дівчина робе праве діло, а МО правда очі коле. Бо воно нічого не робе. Ми не повинні мовчати.
Скарга
+3 #5 Андрій 25.05.2016, 11:09
чому ви прост озамовкните???? ?????????7
Скарга
+11 #4 Бандера 25.05.2016, 11:09
Бачу, хлопче, бачу, що не звідсиля ты. Цькувати з Пітірбурга надумав нас? Москаль, гори в пеклі
Скарга
+10 #3 Батя 25.05.2016, 10:54
що за держава у нас нормальні люди в ній нікому не протрібні...
Скарга
+31 #2 Anat 25.05.2016, 08:13
Мовчати НЕ ПОТРІБНО!!!!!!! Тільки прескоференції! !!!!!
Скарга
+5 #1 Wunderwaffe 25.05.2016, 00:47
Нашім треба рзвернутись - і вдарити, бо ж2 всіх знищить
Скарга

Додати коментар