Читайте нас в соціальних мережах

Наслідки аномально спекотного літа: у Тернополі пересохли культові джерела (фотофакт)

Понеділок, 30 листопада 2015 19:01
У двох популярних серед мешканців Тернополя джерелах немає води. Як запевняють спеціалісти, це наслідки аномально спекотного літа.

Вже кілька місяців немає води джерелі у парку «Топільче». Це культове місце для любителів моржування. Любителі «загартовувати» свій організм приходили у це місце вже починаючи з весни і закінчували початком осені. «Жаль, але цього року вже з початку літа свіжої джерельної води тут майже не було, - розповідає тернополянин Олександр. – Я зі своїми друзями їздили у джерела або у Великій Березовиці, або за «білим замком».

Варто додати, що навколо джерела у «Топільче» розрослося ціле імпровізоване спортивне містечко, яке змайстрували самі тернополяни. Тут є турніки, бруси та інші пристосування для покращення свого фізичного здоров’я. вже біля самого джерела є невеличкий басейн для купання. Та він повністю обмілів. Тепер тут смердить аміаком.

У гідрологічній пам'ятці природи місцевого значення «Тернопільське джерело» в парку Національного відродження (поруч зі Співочим полем) також пропала вода. Воно, здавалося, заніміло - вода з вмонтованої у камінь труби, не тече.

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ