Читайте нас в соціальних мережах

Правила зберігання продуктів під час блекаутів: на Тернопільщині пояснили, як уникнути псування харчів

Вівторок, 09 грудня 2025 16:09
У Тернопільській області надали поради щодо харчової безпеки під час тривалих відключень електроенергії.

Про це повідомили в Головному управлінні Держпродспоживслужби в області.

У відомстві зазначають, що через стабілізаційні та екстрені вимкнення світла зростають ризики псування харчових продуктів та харчових отруєнь.

«Швидкопсувні продукти слід зберігати у закритій тарі на нижній полиці холодильника, готувати першочергово та не заморожувати повторно після розморожування», – йдеться в повідомленні.

У Держпродспоживслужбі наголошують, що швидкопсувні продукти потребують особливо уважного зберігання:

  • зберігати м’ясо, рибу та птицю у закритій тарі на нижній полиці холодильника;
  • готувати їх у першу чергу.

Фахівці звертають увагу, що молочні продукти слід тримати у відповідних умовах:

  • зберігати їх у щільно закритих контейнерах;
  • враховувати довший термін зберігання твердих сирів та масла;
  • не споживати продуктів зі зміненим запахом, кольором чи консистенцією.

У службі також нагадують, що готові страви мають обмежений час безпечного зберігання:

  • тримати їх при кімнатній температурі не більше двох годин;
  • не змішувати свіжу їжу з уже приготованою;
  • страви з майонезом, молоком чи вершками споживати одразу.

Щоб подовжити свіжість продуктів, фахівці рекомендують:

  • мінімізувати відкривання холодильника;
  • розташовувати заморожені продукти щільно разом;
  • використовувати термопакети та акумулятори холоду.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар