Читайте нас в соціальних мережах

Депутатів та чиновників пропонують відправляти на військові навчання

П'ятниця, 26 січня 2024 17:53
Влаштувати військові навчання для усіх держслужбовців та народних депутатів запропонував голова фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія.

 

Нардеп зазначив, що вони мають проходити їх на загальних умовах з іншими українцями, однак для депутатів це не буде навчання full-time, пише видання LB.ua.

Зі слів парламентаря, це може мотивувати українців не боятися мобілізації та проходити навчання.

 «Потрібно розʼяснити українцям, як саме відбувається мобілізація, оскільки багато хто думає, що після отримання повістки і проходження ВЛК відразу відправляють в "учебку", де не має достатнього навчання, в потім – на фронт», - підкреслив Арахамія.

Саме для цього голова фракції "Слуга народу" запропонував проходити посадовцям навчання у військових навчальних центрах разом із іншими українцями. За його словами, для парламентарів навчання відбуватиметься у частковому режимі.

"Я не маю на увазі, що ми будемо замість сесії в учебці. Це буде парт-тайм", – сказав він.

До слова, раніше народний депутат України Михайло Цимбалюк заявив, що чинні депутати мають підлягати мобілізації.

Він зауважив, що необхідно виробити норму, як зберегти Верховну Раду чинною. За його словами, РФ зацікавлена в тому, щоб український парламент став недієздатним і не міг ухвалювати закони, продовжувати воєнний стан та мобілізацію. Цимбалюк додав, що для цього потрібно 300 нардепів.

Крім того, депутат Верховної Ради України від партії "Голос" Інна Совсун висловилася на підтримку мобілізації жінок, оскільки в конституції не прописано, що захищати державу мають тільки чоловіки. Проте йдеться про службу не безпосередньо на фронті, а й у тилу.

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #1 Григорій 27.01.2024, 05:58
Не смішіть!
Поїдуть бухать і дівчат лапать. Це ж чинуші!
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ