Читайте нас в соціальних мережах

Дію "транспортного безвізу" між Україною та ЄС продовжили ще на рік

П'ятниця, 17 березня 2023 11:15
Угоду, яка скасовує необхідність отримання українськими перевізниками відповідних дозволів на двосторонні та транзитні перевезення до країн ЄС, продовжено до 30 червня 2024 року.

Про це повідомила пресслужба Мінінфраструктури.

За словами міністра з відновлення України Олександра Кубракова, за перший рік домовленість довела свою практичну ефективність.

"За період її дії обсяги двосторонніх та транзитних автомобільних вантажоперевезень зросли на понад 50%. І це далеко не межа нашого росту", – сказав Кубраков.

На його переконання, угода про "транспортний безвіз" допомагає підтримувати економіку, знаходити логістичні рішення для експортерів і наближає Україну до головної зовнішньополітичної мети – набуття членства в ЄС.

Міністр додав, що наша держава разом з європейськими партнерами розвиває необхідну логістичну інфраструктуру на кордоні. Зокрема, з початку повномасштабного вторгнення було відкрито 2 нові пункти пропуску на кордоні Румунією, а також пункт контролю на тимчасовій інфраструктурі для пропуску порожніх вантажних транспортних засобів на кордоні з Польщею.

"Окрім цього, розширили пропускну спроможність пункту "Краківець – Корчова" та впорядкували роботу пункту "Ягодин – Дорогуськ", – зазначив він.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ