Читайте нас в соціальних мережах

Через російські обстріли на Хмельницькій та Рівненській АЕС зупинились декілька енергоблоків

Четвер, 17 листопада 2022 09:14
Через масований ракетний удар по Україні, який РФ здійснила 15 листопада, на Хмельницькій та Рівненській АЕС відключилися кілька атомних блоків.

Про це заявив генеральний директор МАГАТЕ Рафаель Гроссі.

За його словами, Хмельницька атомна електростанція втратила повний доступ до електромережі о 18:35 15 листопада. Через російські удари по енергооб'єктах, були пошкоджені чотири лінії електропередач. Через це на станції зупинили два реактори. АЕС перейшла на дизельні генератори для резервного живлення.

ХАЕС була знеструмленою більше ніж 9 годин. О 03:45 16 листопада станція відновила зовнішнє електропостачання через дві резервні лінії електропередач, а дизель-генератори були зупинені. Через годину одна з цих ліній знову була втрачена, її відновили ​​лише об 11:25. Наразі два блоки реактора залишаються в режимі зупинки.

Також через ракетний тероризм Росії була зупинена робота одного з чотирьох енергоблоків Рівненської АЕС.

15 листопада станція втратила підключення до однієї з ліній електропередач. У результаті вона знизила потужність, а один із чотирьох її блоків автоматично відключився. О 04:00 16 листопада РАЕС збільшила потужність ще одного з енергоблоків, щоб продовжити електропостачання в українську мережу.

"Це був дуже тривожний розвиток подій. Він показує потенційні ризики ядерної безпеки, з якими стикаються всі ядерні об’єкти України під час цієї жахливої ​​війни, а не лише Запорізька атомна електростанція", – сказав Гроссі.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ