Читайте нас в соціальних мережах

У Вінниці замінюють вибиті вікна та двері та облаштовують підвали (фото)

П'ятниця, 26 серпня 2022 19:30
У Вінниці відновлюють інфраструктуру після цьогорічних ракетних ударів. 

Так, найближчі до «Ювілейного» будинки допомагає відновлювати американська організація GEM: замінює вікна у квартирах вінничан.

Роботи розпочали у будинку за адресою вул. Винниченка, 35, який сильно постраждав внаслідок теракту, оскільки знаходиться поруч місця вибух.

Крім того, американські партнери планують надати аналогічну допомогу мешканцям будинку по просп. Коцюбинського, 37.

Цей проєкт реалізується спільними зусиллями Global Empowerment Mission та ГО «Якість життя».

Тим часом за дорученням Вінницького міського голови Сергія Моргунова у рамках аварійних робіт з відновлення пошкоджених будинків проводяться капремонти покрівель у шести будинках та заміна вікон у під’їздах коштами міського бюджету.

Питання відновлення пошкодженого або зруйнованого нерухомого майна громадян вирішується на рівні держави. Міська влада активно долучається до процесу фіксації завданих руйнувань для того, щоб надалі містяни змогли подати заяву на відшкодування.

 

 

 

Мешканці будинку по вулиці Академіка Янгеля, 69 власними силами облаштовують підвальне приміщення під укриття.

Спочатку винесли весь непотріб і повністю очистили приміщення. Днями, за підтримки депутата Вінницької міської ради Петра Бабія, зробили стяжку підлоги.

Організувати роботу вдалось Олександру Пятих – відповідальному по будинку.

«Я сам військовий, тому дуже добре розумію, що таке війна, – каже пан Олександр. Ми надихнулись прикладом жителів будинку по вулиці Стельмаха, де вони організувались та облаштували своє підвальне приміщення на умовах співфінансування. Тому і прийняли рішення привести в порядок свій підвал».

Варто зазначити, що нещодавно Фонд громади «Подільська громада» анонсував проєкт «Укриття для життя», і мешканці цього будинку отримають фінансування у розмірі 10 тисяч гривень на облаштування укриття у підвальному приміщені.

«За виділенні кошти ми побілимо та пофарбуємо стіни, а з палетів зробимо меблі, проведемо освітлення, – каже Олександр Пятих.Поки триває війна, ми будемо використовувати це приміщення як укриття, але в планах – зробити щось для людей. Як тільки закінчиться війна, ми будемо думати що там можна організувати».

 

 

 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ