Читайте нас в соціальних мережах

Жителі Тернопільщини у «Дії» можуть проголосувати за володіння вогнепальною зброєю

Четвер, 26 травня 2022 14:35
У застосунку «Дія» доступне опитування українців щодо обігу вогнепальної зброї.

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський звернувся до громадян з приводу обігу вогнепальної зброї і запитав їхню думку стосовно даного питання.

«Напередодні повномасштабного вторгнення, 23 лютого цього року, Верховна Рада України прийняла в першому читанні законопроєкт про обіг вогнепальної зброї. Однак думки українців із цього приводу суттєво різняться. Зокрема, є як прихильники, так і противники обігу короткоствольної вогнепальної зброї серед цивільних», — наголосив Денис Монастирський.

Міністр зазначив, що за дорученням президента України спільно з парламентарями вирішили запитати, який варіант володіння зброєю українці вважають доречним, наголосили у МВС України.

У «Дії» запропонували 3 варіанти відповідей:

1 варіант – пістолети можуть мати всі громадяни, які відповідають вимогам закону, проте носити зброю заборонено, зберігати можна буде тільки вдома, використовувати в тирах та на стрільбищах

2 варіант – пістолети можуть мати всі громадяни, які відповідають закону та можуть вільно носити із собою в громадських місцях

3 варіант – пістолети категорично не повинні бути в обігу серед цивільного населення.

Щоб проголосувати за свій варіант, необхідно перейти в застосунок «Дія», обрати «Послуги», далі — «Опитування».

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ