Читайте нас в соціальних мережах

Напередодні Дня закоханих тернополяни бігали довкола ставу, щоб придбати грілки для ЗСУ (фоторепортаж)

Понеділок, 12 лютого 2024 10:02
Символічний легкоатлетичний пробіг до Дня закоханих під назвою «Закохані у біг» відбувся сьогодні у Тернополі.

У такий спосіб професійні тернопільські бігуни та аматори не лише пробігли дистанцію у 5 км довкола ставу, а й долучилися до збору коштів на хімічні грілки для українських захисників та захисниць.

Організував вже традиційний пробіг Тернопільський міський центр фізичного населення.

Хоч попередньо зареєструвалися на забіг пів сотні учасників, та прийшло 37 осіб. Серед них – і дорослі, і діти. Про це «Тернополянам» розповіла директорка Тернопільського міського центру фізичного здоров’я населення ТМР Вікторія Безгубенко-Гнатишин.

– Біг – це універсальний та дієвий інструментом, який допомагає зберігати психологічну рівновагу та тримати себе в формі в цей складний для всіх нас час. Попри це, завдяки бігу і таким заходам ми можемо допомагати ЗСУ. Минулоріч ми збирали на окопні свічки. Цього року – на хімічні грілки. Усі, хто реєструвалися, донатили, – зазначила Вікторія Безгубенко-Гнатишин.

Загалом зібрано 5630 гривень. За ці кошти у понеділок придбають та передадуть воїнам на фронт 375 хімічних грілок.

Серед тих, хто прийшов на забіг, – тернополянка Тетяна Басок. Жінка каже, сьогоднішня погода сприяла тому, щоб біг був легким.

– Люблю брати участь в таких заходах. Побачила анонс і одразу зареєструвалася. Я займаюся волонтерством, тому дуже підтримую організаторів, які проводять заходи, щоб допомогти захисникам. Професійно бігом не займаюся, та дистанція у 5 км виявилася зовсім не важкою. Кілька днів тому вже пробувала пробігти таку відстань, тож сьогодні також усе вдалося, – поділилася Тетяна Басок.

Найстарший учасник забігу – 74 річний Ярослав Чирський.

– Мій улюблений вид спорту – футбол. Багато років я і грав, і був фанатом, тому відношення до спорту маю давно. Дистанція була дещо складною для мене, але треба переборювати труднощі і йти вперед. Сподобалося бігти. Можливо, завтра виведу на пробіжку усю свою родину,  зазначив Ярослав Чирський.

Ті, хто першими здолали дистанцію, отримали особливі призи від організаторів.

Найшвидший учасник серед чоловіків – Ворох Андрій;

Найшвидша учасниця серед жінок – Належита Катерина;

Найстарший учасник – Ярослав Чирський;

Наймолодша серед дівчат – Анастасія Кенс;

Наймолодший серед хлопців – Флейтута Павло.

 

Більше – у фоторепортажі «Тернополян».

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар