Читайте нас в соціальних мережах

На Дефлімпіаді в Бразилії тернопільський студент захищає честь українського футболу

Вівторок, 03 травня 2022 13:31
У стартовому матчі Дефлімпійських ігор-2022 у Бразилії національна збірна України з футболу перемогла Південну Корею з рахунком 2:1. У складі нашої команди виступає представник Тернопільщини Іван Рудзевич.

 

Варто зазначити, що у Дефлімпіаді на першому етапі 20 футбольних збірних розділені на 4 групи по 5 команд. До наступного раунду виходять по дві кращі команди.

20-річний уродженець Чортківського району Іван Рудзевич дебютував у чемпіонаті Тернопільської області 6 вересня 2020 року у виїзному матчі тернопільської «Агрониви-ТНПУ» проти бучацького «Колоса» (перемога – 3:1). Загалом у сезоні-2020 за «Агрониву» Іван встиг зіграти чотири поєдинки, інформує "Асоціація футболу Тернопільщини".

Згодом, у сезоні-2021, він виступав за ФК «Тернопіль-ТНПУ», за який провів шість поєдинків. Після першого кола перейшов у команду «Інваспорт» (Полтава). У зимовому сезоні-2021/22 захищав кольори тернопільського «Інваспорту» у першому дивізіоні Тернопільської футзальної ліги (відзначився шістьома забитими голами).

Довідка: Дефлімпіада - спортивні змагання серед людей з порушенням слуху. На минулій Дефлімпіаді у 2017 році Україна посіла друге місце у загальнокомандному медальному заліку, вигравши 99 нагород, з них 21 - золота. 

Цьогоріч 170 учасників у 16-ти видах спорту з 21-го представлятимуть Україну на 24-х літніх Дефлімпійських іграх у бразильському місті Кашіас-ду-Сул. Ці змагання мали пройти у лютому 2021 року, але їх перенесли на травень 2022-го (с 1-го по 15-те).  Українці виступлять у бадмінтоні, баскетболі (чоловіки), вільній та греко-римській боротьбі, велосипедному спорту, волейболі (чоловіки та жінки), дзюдо, карате, кульовій стрільбі, легкій атлетиці, плаванні, пляжному волейболі (чоловіки та жінки), спортивному орієнтуванні, настільному тенісі, тхеквондо та футболі (чоловіки).

Додати коментар