Читайте нас в соціальних мережах

Тернополянка Любов Дереш стала чемпіонкою Європи з ММА (фото)

Вівторок, 09 листопада 2021 14:57
У столиці України триває Чемпіонат Європи зі змішаних бойових мистецтв ММА. У Київ з’їхалися учасники з 14 країн.

В збірній України Тернопільщину на масштабних змаганнях представляють двоє спортсменів СК «Workout Hall» – Юрій Чугай і Любов Дереш. Вони обоє сьогодні дуже достойно виступили – Люба стала чемпіонкою Європи, а Юра виборов 2 місце.

Неймовірна атмосфера та чудова організація – так характеризує Чемпіонат Європи у Києві в Палаці Спорту тренер СК «Workout Hall» Юрій Сенів. Саме він сьогодні підтримував тернопільських спортсменів у збірній України – Любов Дереш та Юрія Чугая.

«Ми неодноразово демонстрували високі результати на змаганнях різних рівнів. Я маю на увазі вихованців нашого СК, тож, не дивно, що Юра і Люба потрапили в збірну України. Вони сильні спортсмени, що і довели сьогодні», – каже тренер.

Захід організували представники міжнародної федерації GAMMA та української UF MMA. У Київ з’їхалися найкращі бійці Європи, щоб позмагатися за звання чемпіонів у 16 вагових категоріях.

Окрім чемпіонату із класичного ММА, вперше відбувається і європейська першість по MMA striking – це нова дисципліна, яка успішно себе зарекомендувала на чемпіонаті Азії та впевнено набирає популярність, розповіли організатори на своїх сторінках у соцмережах.

У новому розділі Striking MMA, в категорії 52, 2кг/18+, якраз виступив наш Юрій Чугай. Хлопець зійшовся у поєдинку з Романом Сиркіним – чемпіоном світу 2019 року.

«Наш Юра має менше досвіду, ніж його сьогоднішній суперник. Виступати у збірній країни та змагатися з чемпіоном світу – це вже теж неабиякий результат. Чугай продемонстрував нам класний бій та чудову витримку. Думаю, зараз ми просто зробимо для себе трохи інші акценти і незабаром Юра покаже нам ще кращі результати», - переконаний його тренер Юрій Сенів.

А от найкращий з можливих результатів сьогодні продемонструвала тернополянка Любов Дереш. Впевнену перемогу в категорії 52,2 кг/18+ вона виборола в Надії Овчиннікової.

«Люба сьогодні вкотре довела, що всі її перемоги – результат наполегливої роботи. Постійні тренування та регулярні виступи на змаганнях дають Любі можливість впевнено виборювати першість у практично всіх своїх опонентів. Пишаємося нашою переможницею!», – підкреслив Юрій Сенів.

Голова Тернопільської обласної федерації зі змішаних бойових мистецтв ММА Богдан Юлик каже, що неймовірно радий тому, що тернополяни виступають в збірній України та показують високі результати.

«Я сьогодні вкотре переконався, що наші старання заради розвитку спорту на Тернопільщині – не марні. Наші спортсмени бачать та відчувають нашу підтримку, думаю, це їх додатково мотивує. Ми ж, у свою, чергу, продовжуватимемо створювати всі умови для тих, хто готовий працювати на результат. А за сьогоднішні перемоги Юру та Любу ми відзначимо додатково», - зауважив Богдан Юлик.

Щодо Чемпіонату Європи у Києві, то сьогодні, нагадаємо, завершальний день.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ