Читайте нас в соціальних мережах

Срібло та бронзу на Чемпіонаті України вибороли тернопільські боксерки

Вівторок, 21 вересня 2021 09:11
З 13 по 19 вересня у Запоріжжі відбувся Чемпіонат України з боксу серед еліти, під час якого срібло здобула тернопільська боксерка Олеся Крисюк, а бронзу – Каріна Вовк.

Про підготовку до змагань та їх перебіг «Тернополянам» розповів тренер дівчат Руслан Фірман.

– Ми постійно тренуємось. У нас немає такого, як відпустка або літні канікули. Однак до чемпіонату, звісно, ми готувалися інтенсивніше приблизно півтора місяці. У цей період ми проводили тренування двічі в день, – говорить Руслан Фірман.

У фіналі Олеся Крисюк зустрілася з боксеркою з Черкас, чемпіонкою Європи та фіналісткою Чемпіонату світу Кароліною Махно.

 Поєдинок був напружений. Протягом усіх раундів Олеся впевнено атакувала та робила все, аби перемогти. Але трішки не вистачило впевненості, фарту та, напевно, досвіду. До цього вона завжди брала участь в юніорських та молодіжних змаганнях серед учасників до 22-х років, – розповідає тренер. –  На цьому змаганні були учасники світових та європейських чемпіонатів й Олімпійських ігор. Одним словом – кращі з кращих. Це наші перші змагання такого рівня, тож вважаю, що срібло – дуже навіть непоганий результат.

Каріна Вовк стала бронзовою призеркою змагань, посівши третє місце.

– У півфіналі вона поступилася призерці Європи з Києва в рівному поєдинку. Однак, стала призеркою України та виконала норматив Майстра спорту, – каже Руслан Фірман.

У подальшому дівчата стануть частиною збірної України та представлятимуть її на міжнародному рівні.

– Зараз ще немає чіткої позиції стосовно того, чи буде цьогоріч Чемпіонат світу. Приблизно на початку жовтня дівчата їдуть на збір команди України і будуть готуватися там. Всередині жовтня відбудеться міжнародний турнір, вже після якого нас зорієнтують стосовно того, чи буде світовий чемпіонат.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ