Читайте нас в соціальних мережах

«Це мій труд та тренування, які показали результат», – чемпіон України Віктор Петров з боксу про свою перемогу

Вівторок, 14 вересня 2021 14:53
Під час фінального поєдинку Чемпіонату України з боксу, вихованець микулинецької школи, Віктор Петров-молодший переміг учасника Олімпійських ігор у Токіо, харківського боксера Ярослава Харциза та здобув золоту медаль.

Нагадаємо, 11 вересня, під час фіналу Чемпіонату України в Одесі, Віктор Петров у ваговій категорії до 67 кілограмів здобув перемогу над харків’янином Ярославом Харцизом, учасником Олімпійських ігор у Токіо.

Про змагання, титул чемпіона та плани на майбутнє Віктор Петров-молодший розповів «Тернополянам».

До змагань боксер ретельно готувався два місяці разом з батьком-тренером Віктором Петровим-старшим.

Суперники, яких довелося зустріти на Чемпіонаті, були достойними, каже тернополянин, однак судити наскільки складними були поєдинки – не береться.

– На змаганнях такого рівня немає легких боїв. Всі ті, з ким мені довелося боротися – хороші боксери. Зокрема, й мій противник у фіналі  – Ярослав Харциз. Він брав участь в Олімпійських іграх, що вже багато про нього каже, як про спортсмена, – говорить Віктор Петров. – Важкий чи ні був бій сказати не можу,  бо на всі поєдинки налаштовуюся однаково серйозно.  І такого щоб оцінювати їх, як «складні» або «легкі» в мене нема. Завжди є помилки і переваги, які ми потім аналізуємо разом з батьком. Кожен бій дає щось своє.

Віктор Петров ділиться, здобути титул чемпіона радий, адже довго до цього йшов.

 – Я старався і тренувався, бо хотів цього взяти золоту медаль Чемпіонату України. Довго цього прагнув, того, звичайно, був радий. Дякувати Богу, що допоміг і все вийшло саме так, – говорить переможець. – З дитинства займаюся боксом. Це моя робота, хобі, те, від чого кайфую і що люблю. Перемога багато значить для мене, бо цьому я приділив дуже багато часу. Це мій труд, мої тренування, які показали свій результат.

Як чемпіон України, Віктор Петров у складі збірної поїде на Чемпіонат світу з боксу, який цьогоріч відбудеться у Сербії.

Вже за тиждень боксер їде на збори у Конча-Заспу, де й розпочнеться підготовка.

Чемпіон України каже – налаштований рішуче і на світові змагання їде, аби здобути медалі.

– Скоро я розпочнуться збори, під час яких треба посилено підготуватися.  Перемогти на Чемпіонаті України це, звичайно, дуже добре. Але в цей момент головна ціль – світові змагання. Ми їдемо туди за медалями, за золотом. Там викладатимуся на повну і, звичайно, хочу привезти медалі, – каже Віктор Петров.

Також, батько спортсмена Віктор Петров-старший розповів, щоб стати чемпіоном України з боксу, мій син тренувався з професіоналами.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ