Читайте нас в соціальних мережах

"Щоб стати чемпіоном України з боксу, мій син тренувався з професіоналами!" - батько-тренер Віктор Петров

Неділя, 12 вересня 2021 10:46
Вихованець микулинецької школи боксу Віктор Петров-молодший став Чемпіоном України з боксу.

Учора, 11 вересня, під час фіналу Чемпіонату України, який проходив у Одесі, Віктор Петров здобув перемогу над харків’янином Ярославом Харцизом, учасником Олімпійських ігор у Токіо.

Віктор став першим в історії тернопільського боксу чемпіоном України серед дорослих.

Тренер-батько чемпіона, Заслужений тренер України Віктор Васильович Петров каже, до Чемпіонату старанно готувалися протягом двох місяців.

– За два місяці до Чемпіонату я склав план тренувань і ми розпочали посилено готуватися до цих змагань. Один етап підготовки, далі – другий. На кожному з них міняється об’єм, інтенсивність тощо. Під час підготовки ми були на зборах в Києві протягом п’яти днів. Він мав можливість трішки попрацювати з професіоналами, – розповідає Віктор Васильович. – В основному, готувалися ми вдома. Бо є та частина підготовки, що ми її більше ніде не зробимо. Я побув на зборах по всій Україні  і ті тренування які ми організовуємо вдома в процесі підготовки до змагань, ніде більше не зробимо. Тренуємося за моїми методиками, які використовуємо багато років.

Тренер зазначає, що перемога на Чемпіонаті багато для них значить.

– Україна до цього року за рейтингом була на першому місці з боксу в Європі і на п’ятому – в світі. Тільки уявіть собі, що значить бути призером України, вже не кажучи про титул чемпіона, – говорить Віктор Петров-старший. – Коли на Чемпіонаті – учасники Олімпійських ігор, чемпіони світу та Європи.

У фіналі Віктору Петрову довелося зустрітися якраз з таким противником.

– Це не простий боксер. Ярослав Харциз був на Олімпійських іграх. Але Віктор впевнено брав гору всі три раунди і перемогу судді віддали йому, – каже тренер.

В складі збірної Віктор Петров представить нашу країну на Чемпіонаті світу з боксу, який відбудеться в Белграді, столиці Сербії.

Підготовку до змагань розпочнуть вже за тиждень, розповідає тренер.

– Цей тиждень ми побудемо вдома і вже 19-го  вересня заїжджаємо в Конча-Заспу. Там до 2-го жовтня проходитиме збір, потім знову тиждень вдома, а далі  – заключний збір з підготовкою і виїздом на Чемпіонат світу, – говорить Віктор Петров-старший. – Проте цього тижня за планом – відпочинок. Два місяці ми посилено готувалися до змагань, а до того, ще були тренування. Тож цього тижня можливо трохи поїде в гори – влаштує собі активний відпочинок перед Чемпіонатом.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ