Читайте нас в соціальних мережах

Богдан Юлик: "Тайський бокс – олімпійський вид спорту. Тернополяни готові йти далі" (фото)

Понеділок, 02 серпня 2021 18:00
Богдан Юлик – людина, яку вже тривалий час пов’язують із розвитком спорту, зокрема, різних видів бойових мистецтв, на Тернопільщині.

Нещодавно спортсмени, які тренуються в СК «Workout Hall» здобули чергові нагороди, цього разу – вибороли «срібло» в Чемпіонаті України з таїландського боксу. Тож, засновник вищезгаданого спорткомплексу та голова Федерації ММА в Тернопільській області й обласної  Федерації таїландського боксу розповів нашому виданню, що вважає найбільшим здобутком.

- Вітаємо! Ваші підопічні вкотре здобувають перемоги на змаганнях. Як вдається досягати таких високих результатів впродовж тривалого часу?

- Дякую за вітання! Наші спортсмени справді вартують нагород та похвали. Я вже неодноразово наголошував на тому, що ми всіма силами та можливостями намагаємось розвивати спорт та підтримувати тих спортсменів, які готові займатися та брати участь у змаганнях. І дуже приємно те, що ми маємо таку віддачу від наших вихованців. Ми в них віримо – і вони викладаються на максимум.

- Власне, про перемоги. Максим Сливінський та Максим Онуферко – це ті хлопці, які привезли у Тернопіль срібні нагороди з Чемпіонату України з таїландського боксу. Як оціните їхні поєдинки?

- Наші спортсмени виступили справді достойно. Адже у фіналі вони обидва поступилися призерам чемпіонатів світового рівня. Я впевнений, що незабаром наші бійці представлятимуть не лише область, а й Україну. Тим більше, що таїландський бокс нещодавно визнали олімпійським видом спорту.

- Чия це заслуга, як вважаєте?

- Думаю, це і заслуга, і здобуток всіх представників цього виду бойових мистецтв. Таке визнання демонструє, що ми справді рухаємося в правильному напрямку і всі наші зусилля – не марні! Я знаю, скільки часу представники федерацій таїландського боксу на різних рівнях, як в Україні, так і у світі боролися за те, щоб мати можливість виступати на олімпіаді. І я щиро радий, що це стало реальністю. Вітаю всіх колег з цією подією!

- Напевно, тепер ви ще більше готуватиметесь до всіх змагань?

- Думаю, перспектива для спортсменів брати участь в Олімпійських іграх не може не тішити. Сподіваюсь, що це стане ще більшим стимулом для якісної роботи представників таїландського боксу. Ми ж, звичайно, будемо продовжувати підтримувати всіх наших вихованців.

- Чи плануєте вже організацію наступних змагань у Тернополі або ж вже маєте плани щодо участі наших спортсменів у чемпіонатах на виїзді?

- Щодо планів, то наразі вам карти не розкриватиму, але скажу, що Тернопіль задав тон у спортивній спільноті щодо нагородження переможців чемпіонатів. Ви знаєте, що ми у червні організовували 2 масштабних чемпіонати з ММА та з тайського боксу, і на цих змаганнях ми фінансово нагороджували призерів. Таке наше рішення стало прикладом для інших і вже на чемпіонаті України з таїландського боксу також передбачили грошовий фонд для переможців. Ми справді раді, що нашу ініціативу підтримали інші.

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ