Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі відкрили довгоочікуваний спортивний комплекс «Workout Hall» – перший в Україні (фоторепортаж)

Субота, 30 січня 2021 19:11
Масштабний спортивний комплекс «Workout Hall» сьогодні відкрили на вулиці Шептицького, 4Б у Тернополі.

Сотні тернополян завітали на урочисте відкриття, аби оцінити потужності комплексу та придбати абонемент.

Площа «Workout Hall» становить 1000 метрів квадратних, а тому його впевнено можна назвати одним із найбільших у Тернополі. Сертифіковані тренери з боксу, змішаних єдиноборств, тайського боксу, фітнесу, стретчингу, йоги, тренажерного залу, сучасні тренажери та амуніція, професійні октагон і ринг, окремі зали для різних сидів спорту, лаунжзона – у «Workout Hall» є все для того, аби вдосконалювати своє тіло та зміцнювати характер.

У спортивному комплексі також є дві роздягальні для чоловіків та жінок на майже три сотні місць. А найсучасніша система вентиляції, яка проганяє 4 тисячі метрів кубічних повітря, зробить кліматично комфортним будь-яке тренування, що особливо важливо у час пандемії.

Засновник спортивного комплексу «Workout Hall», голова обласної федерації змішаних єдиноборств ММА Богдан Юлик каже, сьогодні здійснилася одна із його найзаповітніших мрій, до якої йшов майже два десятки років.

– Сенсом життя кожної людини є реалізація найзаповітнішої мрії. Справжній чоловік – той, хто поставив ціль та впевнено досягнув її. Двадцять років тому я теж займався боксом у спортивній школі – підвалі, де було два пошарпаних боксерських мішки, одна штанга та одні рукавички на п’ятеро осіб. Тоді у мене з’явилася мрія зробити повноцінний зал, де було б все – сучасна амуніція, система вентиляції. Моя мрія здійснилася. Сподіваюся, що зі стін цього спорткомплексу виходитимуть справжні чемпіони, які будуть переможцям не тільки спортивних змагань, а переможцями у своєму житті,  поділився Богдан Юлик.

Він також зазначив, що  унікальність «Workout Hall» це – більше тисячі квадратних метрів, майже десять спортивних дисциплін, а ще – соціальна складова.

– Молоді люди, які хочуть частину свого життя присвятити спорту, готові представляти «Workout Hall» та місто Тернопіль на українських й міжнародних змаганнях, будуть тренуватися в нас безкоштовно. Наші тренери робитимуть все для того, аби реалізувати їхню спортивну мрію,  наголосив Богдан Юлик.  

Завітав на відкриття спортивного комплексу і народний депутат Іван Чайківський.

– За свої роки бачив багато добрих речей. Сьогодні, перебуваючи тут, хочу сказати, що без фанатизму, без великої любові до спорту такі речі не робляться. Спорт завжди потребує жертв. І ми розуміємо, чим довелося пожертвувати Богдану Івановичу, аби відкрити такий потужний комплекс. Це – особистий час, величезні фінансові затрати. Цієї події Тернопіль чекав понад рік. Якби не пандемія, «Workout Hall» був би відкритий ще минулого року. Думаю, сотні тернополян приходитимуть сюди, аби займатися улюбленими видами спорту із великою радістю. Дуже приємна звістка, що для всіх дітей, які матимуть бажання займатися в цьому залі і досягати успіху в Україні та за її межами, зал буде безкоштовним,  зазначив Іван Чайківський.

До тренувального процесу у «Workout Hall» залучили найкращих спортсменів краю, які прославили Тернопільщину не тільки на всеукраїнському, але й на міжнародному рівні. Один із них – тренер із ММА та панкратіону Теодор Аркуша.

– ММА та панкратіон стають дедалі популярнішими в Україні. Свій спортивний шлях я починав із кікбоксингу, згодом перекваліфікувався. Запрошую на тренування дітей від 6-ти років. Не варто шукати відмовок – «надто старий для спорту», «надто молодий». Якщо є бажання – приходьте тренуватися. Спорт – це постійна боротьба, робота не просто над тілом, а над власним «я», міцним духом, – наголосив Теодор Аркуша.

Тренування з фітнесу у «Workout Hall» проводитиме Інна Курташ. У спорті вона – 8 років, тренуватиме жінок, напрям фітмікс.

– Наше тіло – наша будівля, у якій ми будемо все життя. Вона має бути міцною, аби прослужити якнайдовше. Немає нічого кращого, аніж підійти до дзеркала та «посмакувати» виглядом свого тіла. Я в спорті майже 8 років. Починала з танців, потім був баскетбол, волейбол та багато іншого, але зупинилася на фітнесі, бо зрозуміла – це любов на все життя. Попри всі стереотипи, що фітнес може не дати бажаних форм, зазначу, що коли ми працюємо на середній та високій інтенсивності, то дехто каже що не витримує. Звісно, для кожного є своє навантаження, але назвати фітнес легким навіть язик не повертається. Коли клієнти виходять після тренування, то добряче відчувають, над якою групою м’язів працювали,  пояснила Інна Курташ.

Тренер із змішаних єдиноборств та тайського боксу, голова обласної Федерації тайського боксу Юрій Сенів розповів, що його вихованці здобувають численні перемоги на чемпіонатах світу.

– Немає легких шляхів до великих перемог. Наші спортсмени наполегливо тренуються двічі на день, шість разів на тиждень, тобто мають 12 тренувань у тиждень. Підготовка до змагань складана, під час тренувань ми змішуємо усі види спорту, аби формувати сильний організм. Дякую Богдану Івановичу Юлику за такий великий внесок у спорт,  зазначив Юрій Сенів.

Під час відкриття спорткомплексу двом вихованцям Юрія Сеніва вручили звання майстрів спорту. Це – Арсен Шимків – тренується 5 років. Майстер спорту України ІСО розділ – тайський  бокс, а також Олег Миколів – тренується 2 роки, майстер спорту України  ICO розділ – К1.

Відвідувач Ярослав у захваті від нового спорткомплексу. Каже, що абонемент вже придбав.

– Зі всіх спортзалів, які я бачив, це стовідсотково найкращий не просто в Тернополі, а у Західній Україні. Тут є все, що потрібно для професійного та любительського спорту – комфортне місце розташування, просторі зали, нові та якісне обладнання. Не можу дочекатися, коли прийду сюди на перше  тренування. До речі, абонемент я вже придбав,  поділився тернополянин Ярослав.

Повноцінно запрацює спорткомплекс «Workout Hall» вже з понеділка, 1-го лютого.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ