Читайте нас в соціальних мережах

Московський патріархат у Почаєві вирішили побороти за допомогою наукової конференції (фото)

Вівторок, 19 вересня 2023 19:15
На Тернопільщині відбудеться міжнародна наукова конференція, присвячена 250-літтю коронації Почаївської ікони.

У вівторок, 19 вересня, у Курії Тернопільсько-Зборівської Архиєпархії УГКЦ відбулося крайнє засідання оргкомітету з підготовки до міжнародної наукової конференції «Почаївський феномен: василіянський монастир Успіння Пресвятої Богородиці в історії та культурі України».

0

Участь у ньому взяв керуючий справами виконавчого апарату Тернопільської обласної ради, депутат облради Олег Сиротюк.

Конференція триватиме з 28 по 30 вересня в Марійському духовному центрі «Зарваниця». Її мета — розвінчати міфи та відкрити людям очі на український Почаїв.

Участь у конферецнії візьмуть, зокрема, науковці, священнослужителі, монахи, митці з різних куточків України та з-за кордону.

1

У рамках заходу заплановані: робота 5 очних та однієї он-лайн секції, видання ґрунтовного наукового збірника, покликано раз і назавжди дати відповідь на питання на гострі питання, створення каталогу почаївських видань у колекціях Тернопільської області, огляд унікальної виставки почаївських старожитностей з музеїв, архівів, бібліотек і приватних колекцій Дрогобича, Львова, Острога, Рівного, Тернополя, а також парохій Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ.

23

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар