Читайте нас в соціальних мережах

«Освіта під час війни відіграє важливу роль у наближенні перемоги», – Михайло Цимбалюк

Четвер, 09 березня 2023 15:35
Науковці, викладачі, вчителі та студенти тримають науковий та освітній фронт нашої держави.

На цьому наголосив народний депутат від «Батьківщини» Михайло Цимбалюк під час візиту до Львівського національного університету імені Івана Франка.

З заступницею Голови Верховної Ради України Оленою Кондратюк він зустрівся зі студентами, аспірантами та викладачами університету.

– Без сумніву, що освіта в умовах війни відіграє важливу роль у наближенні перемоги, адже нинішнє студентство братиме активну участь у відбудові, розбудові України після нашої перемоги у російсько-українській війні. У Верховній Раді працює чимало випускників ЛНУ ім. Івана Франка і переконаний, що в майбутньому присутні на зустрічі студенти також можуть стати парламентарями нового типу,  зазначив Михайло Цимбалюк.  

Під час зустрічі політик розповів про діяльність Комітету Верховної Ради з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, пояснивши, що основне завдання, над яким працює комітет, – створення механізму захисту військових.

– Вже за декілька років статистично в Україні буде до 5 мільйонів ветеранів, учасників бойових дій. Ми маємо створити умови для того, аби правильно прийняти цих людей у цивільному житті. Окрім того, наголосив на необхідності того, щоб Кабмін все ж погодив можливість індексації пенсій на рівень інфляції  науковим працівникам,  розповів Михайло Цимбалюк.  

Також Михайло Цимбалюк разом з Оленою Кондратюк оглянули укриття, облаштовані у головному корпусі університету, у тому числі й навчальні аудиторії, де можна навіть у час повітряної тривоги проводити заняття.

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ