Читайте нас в соціальних мережах

«Вперше в історії на оборону планують виділити близько половини від сумарних витрат», – Михайло Цимбалюк про проєкт бюджету-2023

Четвер, 15 вересня 2022 20:45
Проєкт Державного бюджету України на 2023 рік, презентований Кабінетом Міністрів України під умовною назвою «бюджет воюючої країни», з'явився в загальному доступі.

Про це повідомив народний депутат від «Батьківщини» Михайло Цимбалюк.

– Вперше в історії на оборону планують виділити близько половини від сумарних витрат. Другим за обсягом фінансування (і вперше – не найголовнішим пунктом витрат) вказуються соціальні потреби громадян. Знаково й те, що в бюджеті передбачена квітнева індексація пенсій,  зазначив Михайло Цимбалюк.

Рекордним є й прогнозований дефіцит, який становить понад 50% від необхідної суми витрат. Закривати фінансові дірки передбачається переважно за рахунок зовнішніх запозичень (94% дефіциту покриваються зовнішніми позиками), зауважив Михайло Цимбалюк.

Він також додав, що уряд нарешті має запропонувати план розвитку економіки.

– На військові рейки ще не переведена економіка. Це зробити не так просто. Фіскальними методами, тиском на бізнес це питання не вирішити. Ми навпаки маємо бути вдячні тим людям, які в непростих умовах працюють, сплачують податки, утримують свої родини і допомагають фронту,  наголосив Михайло Цимбалюк. 

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ