Читайте нас в соціальних мережах

Пантеон Героїв, нова ДЮСШ та фінансування громад: депутати Тернопільської облради сьогодні зібралися на сесії (фоторепортаж)

Середа, 10 листопада 2021 21:59
П'яте пленарне засідання другої сесії Тернопільської обласної ради відбулося сьогодні, 10 листопада.

За кілька сесійних годин обранці ухвалили звернення до керівництва держави, розглянули низку питань, які стосувалися освіти, культури, спорту, бюджету.

Так, з ініціативи голови обласної ради Михайла Головка сесія ухвалила звернення до президента, Верховної Ради та Кабінету Міністрів щодо створення у місті Києві Українського національного пантеону Героїв.

– Невідкладно розпочати практичне втілення в життя проекту спорудження у місті Києві Українського національного пантеону Героїв. Забезпечити перепоховання у новоствореному меморіальному комплексі видатних українських діячів — Пилипа Орлика, Богдана Хмельницького, Симона Петлюри, Євгена Коновальця, Степана Бандери, Андрія Мельника та інших, – йдеться у документі.

Також  звернулися до Верховної Ради України щодо прийняття законодавчих актів про наповнення місцевих бюджетів. Серед варіантів наповнення бюджетів додатковими ресурсами депутати пропонують: прозоре адміністрування акцизу, справедливий розподіл ПДФО в громади, залучення до бюджетів громад коштів від приватизації, передачу місцевим радам повноважень з адміністрування податку на нерухомість.

Декілька питань сьогоднішньої сесії стосувалися й спорту. Так, обранці утворили комунальну установу Тернопільської обласної ради «Тернопільська обласна дитячо-юнацька спортивна школа з біатлону» й призначили в.о. директора. Ним став Степанюк Олександр Іванович. Спортивна школа у своїй структурі має відділення з біатлону, лижних перегонів та кульової стрільби. Також сесія погодила призначення біатлоністки Світлани Крикончук на посаду директора комунальної установи Тернопільської обласної ради «Тернопільська обласна дитячо-юнацька спортивна школа із зимових видів спорту».

Прийняли на засіданні й програму оздоровлення та відпочинку дітей на період до 2025 року, встановили вартість харчування дітей у закладах освіти Тернопільської області. А ще оголосили 2022 рік на Тернопільщині Роком Соломії Крушельницької та Роком Української повстанської армії.

Додати коментар