Читайте нас в соціальних мережах

У Тернополі депутат від БПП Білан «проголосував» за поширення пандемії коронавірусу (документ)

Середа, 18 березня 2020 12:09
У Тернополі відбувалася позачергова сесія міської ради, під час якої депутати прийняли життєво важливі рішення щодо недопущення можливого спалаху епідемії вірусу COVID-19 (коронавірусу).

Депутати голосували одноголосно, окрім однієї «білої ворони». Колишній представник фракції «Європейська солідарність»  та бувший секретар міської ради часів Заставного, Тарас Білан не проголосував за жодне  із важливих рішення міської ради. Він став єдиним депутатом міської ради, який «проголосував» за поширення пандемії коронавірусу у Тернополі.

Життєво важливі рішення міської ради 

Дострокову сесію міської ради дійсно можна назвати життєво важливою для недопущення пандемії та, що не менш важливо, економічної підтримки малого та середнього бізнесу під час карантину. Так депутати додатково виділили кошти на підготовку лікарень міста до можливого спалаху епідемії, зокрема щодо закупівлі 20 апаратів штучної вентиляції легень. Також депутати схвалили висновки штабу з протидії поширення коронавірусу щодо закриття всіх закладів торгівлі та громадського харчування окрім продуктових та аптек. 

Вирішено заборонити роботу кафе, барів, ресторанів, кінотеатрів, театрів, бібліотек, музеїв, навчання у приватних закладах та танцювальних колективах, роботу лазні, салонів краси, перукарень, спортзалів.

У Тернополі також діє заборона на роботу торгово-розважальних центрів, крім продуктових магазинів у них.

Також прийнято звернення до уряду та президента щодо скасування на час карантину тендерної процедури закупівлі медичного обладнання та щодо введення «податкових канікул» для підприємців, які припиняють роботу під час карантину. Зі свого боку, міська рада звільнила підприємців від сплати орендної плати на час карантину. 

«Коронавірусний» піар депутата

Тому зрозуміло, що такі кроки об’єднали депутатів міської ради з усіх фракцій. Коли приходить біда українці об’єднуються. Ця істина підтвердилася й 17 березня. Однак не для всіх. Депутат Тарас Білан не проголосував за жодну постанову міської ради. Не голосував принципово. Його не цікавить карантин, не цікавлять закупівлі медичного обладнання, не цікавить допомога підприємцям, які мають тимчасово згорнути свою діяльність. Загалом не цікавить життя і здоров’я звичайних тернополян

Його цікавить виключно власний піар. Адже тепер всі ЗМІ міста напишуть, що він єдиний, хто був проти. Як кажуть головне в піарі, щоб люди говорили про тебе і не обов’язково, щоб добре.

Важливо, що це не перший схожий «піар-хід» Тараса Білана. 

Агент ФСБ Росії?

Нещодавно, він намагався зірвати історичне рішення міської ради Тернополя про повторне присвоєння Степану Бандері звання Героя України. Тоді депутати відкрито назвали Білана агентом ФСБ Росії. І можливо недаремно. Бо в цей же день в ефірі російських телеканалів з’явиться сюжет про «націоналістів з Тернополя». До речі Тарас Білан частий гість на російських пропагандистських каналах. Він також вимагав заборонити фільм «Школа», під час якого депутат виговорився словами «шльондра», «манала» та іншим сленгом. Ця промова відразу потрапила на російські канали, які довго зловтішалися над українськими «патріотами».

Очевидно такою екстравагантною поведінкою депутат намагається відвернути увагу від кримінальних справ. Адже працюючи на посаді директора оборонного заводу «Промінь», Тарас Білан підписав ряд дозволів на передачу земельних ділянок своїм рідним та близьким знайомим. І зараз відбувається розслідування.

Підсумовуючи, хочеться задати питання. Чи має право депутат думати лише про свій піар та самозахист, коли у небезпеці життя та здоров’я людей, наших батьків? Відповідь риторична. Ні. Тому тернополяни, виборці мають зробити все можливе, щоб такі депутати більше ніколи не з’явилися в раді. Бо депутат має служити громаді, захищати людей, а не займатися провокаціями та самопіаром.

Михайло Стельмах

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар