Читайте нас в соціальних мережах

Бюджет-2020, звернення до Зеленського та ринок землі: депутати Тернопільської облради сьогодні знову засідали (фоторепортаж)

Вівторок, 14 січня 2020 08:47
Восьме пленарне засідання ХІІ сесії Тернопільської обласної ради учора, 13 грудня, було нелегким та багатим на суперечки, однак депутатам вдалося ухвалити найважливіше питання – бюджет області-2020, який так і не прийняли у 2019 році.
 
На початку засідання обранці звернулися до ВРУ з пропозицією відзначити 100-річчя від дня народження Ярослави Стецько на державному рівні. Окрім цього, запропонували Нацбанку України виготовити й ввести в обіг ювілейну монету, а «Укрпошті» – поштові конверти та марки, присвячені ювілею.
 
Опісля сесія підтримала звернення Героїв Небесної Сотні, добровольців та представників окремих громадських організацій Тернопільщини до президента України Володимира Зеленського. Вони висунули гаранту низку вимог, зокрема припинити переслідувати бійців, волонтерів та патріотів України. Дозволити нашим захисникам дати адекватну відповідь ворогу, повернути війська на ті позиції фронту, де агресія ворога не припинена. Провадити проукраїнську та про європейську політику Української держави.
 
Також депутати підтримали пропозицію свободівця Олега Сиротюка надати нардепам з Тернопільщини рішення всіх рад різних рівнів щодо неприпустимості запровадження ринку землі. Окрім цього, прийнято звернення до керівництва держави щодо неприпустимості ухвалення запропонованого проекту Трудового кодексу.
 
А вже під вечір у результаті обговорень та консультацій депутати прийняли бюджет на 2020 рік, врахувавши низку правок та пропозицій. Доходи обласного бюджету – 2 285 488 800 грн. Прогноз власних доходів обласного бюджету (без урахування трансфертів) становить 732,5 млн грн.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар