Читайте нас в соціальних мережах

На сесії Тернопільської облради навіть депутати з БПП вимагали відставки міністра МВС Авакова після подій у Кривому Торці (фоторепортаж)

Вівторок, 14 березня 2017 18:58
Сьогодні, 14 березня, о 14 год. відбулася позачергова сесія Тернопільської обласної ради, де на розгляд депутатам було винесено єдине питання - «Про заяву депутатів Тернопільської обласної ради «Про засудження силового розгону 13 березня 1017 року Редуту №3 імені добровольців 16 батальйону 58 мотопіхотної бригади блокади торгівлі з окупованими територіями».

Приводом до терміново скликання сесії став силовий розгін блокувальників  «16 добровольчого батальйону» у Кривому Торці. Внаслідок цих подій та широкого розголосу серед громадськості, а також обурення в рядах бійців АТО – Тернопільська обласна рада зібралася прийняти заяву до Президента, Прем’єр-міністра, Голови ВРУ та обласних рад. «Категорично вимагаємо негайно відреагувати згідно Законів України на протиправні дії окремих посадових осіб причетних до виконання та погодження спецоперації, які намагаються спровокувати в Україні внутрішній конфлікт – протиставити представників Збройних сил України працівникам Міністерства Внутрішніх справ України та Службі безпеки України. Крім того так звана «усна» заборона вільному руху волонтерів у знову АТО піднімає градус соціальної напруги та недовіри до всіх рівнів влади», - йдеться у зверненні.

Перед безпосереднім голосуванням за проект рішення голова облради Віктор Овчарук надав головам кожної із фракцій було слово, окрім того, до трибуни вийшли й громадські активісти, учасники бойових дій.  Першим слово перед депутатами тримав слово голова фракції «Об’єднання «Самопоміч» Віталій Фидрин, який наголосив на тому, що під час розгону блокувальників, втоптали у землю саме тих людей, котрі у 2014 році першими вийшли на захист України. Фракція партії «Народний контроль» в особі її голови Володимира Болєщука представила своє звернення до керівництва держави, у якому йшлося про повну економічну блокаду тимчасово непідконтрольних територіях України: «Торгівля з агресором – це  зрада національних інтересів України та українського народу», - йшлося у документі.

Заступник голови обласної ради, член фракції ВО «Батьківщина» наголосив на тому, що звернення щодо блокади та соціально-економічної ситуації в країні, які рада прийняла ще 3 березня, тільки сьогодні виходять зі стін ради до своїх адресатів. На його думку, такі рішення повинні виконуватися терміново і позиція жителів області має бути донесена в найкоротші терміни.

- У цій ситуації, ми повинні дуже виважено думати про те, як ми чинимо. Стосовно сьогоднішнього засідання – кожен має перед собою документ і хочу сказати, що наша фракція одностайно і сьогодні, і завтра, і вчора, кажуть і казали, що Росія є агресором, а тому ми повинні спільно і єдино робити кроки, аби дати раду окупованим територіям, це має відбуватися тільки у законодавчому полі. Тому ми вимагаємо Верховну Раду негайно ухвалити закон про тимчасово окуповані території нашої держави, - наголосив член фракції БПП «Солідарність» Любомир Білик.

- Фракція Всеукраїнського об’єднання «Свобода» буде підтримувати цей проект рішення із запропонованими доповненнями, адже вважаємо, що ми повинні відреагувати і відреагувати одностайним голосуванням, у нас не має бути розбіжних позицій у залі, ми всі знаємо, що люди думають на місцях – їх не цікавлять думки окремих можновладців, які намагаються зберегти свої посади, їх цікавить думка обранців, - переконаний голова фракції ВО «Свобода» Олег Сиротюк.

Свою підтримку рішенню виголосили і голови фракцій партій «Українське об’єднання патріотів - УКРОП» Андрій Цибульський, Радикальної партії Олега Ляшка Юрій Дзюбан, «Громадянської позиції» Лариса Римар.

- Я радий вас бачити живими, щасливими, неушкодженими, ситими, але ті події, що відбулися – взагалі не вкладаються у моїй голові. Ті хлопці, які у 2014 році, захищали ваші домівки, мою домівку, моїх дітей, зараз що отримали? Кийками по голові? За що? За те, що вони боронять українську землю? Це – неприпустиму, це ганьба усім тим, хто віддав наказ бити захисника України, - звернувся до депутатів заступник керівника ГО «Схід та Захід єдині» Василь Конько.

Після виступів громадських активістів та учасників бойових дій, депутати приступили до голосування проекту рішення та підтримали його повним складом, 47 голосами.

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Коментарі  

0 #1 Орест 14.03.2017, 19:52
А радник Авакова Рева сказав, що при нагоді пристрелить Семенченка!
Скарга

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ