Читайте нас в соціальних мережах

Барвами та візерунками на іграшках умілиці з Тернопільщини хочеться милуватися від ранку до ночі (фото)

Четвер, 01 серпня 2019 15:18
Ексклюзивні вироби, які виготовляє своїми руками мешканка села Лозова Тернопільського району Марія Вовк, зроблять свято не тільки вашій ялинці, але й перетворять будинок у казкове місце.

На новорічних прикрасах майстрині можна побачити дуже різноманітні візерунки, фігурки. Це – пінгвіни, ведмеді, новорічні дзвоники, зірки, хитромудра вишивка…. Такими й не тільки елементами збагачує за допомогою чеського бісеру свої витвори пані Марія.

Як розповіла талановита мешканка Тернопільщини, вже понад три роки обплітає кульки бісером.

—  Любов до створення витворів із бісеру прийшла до мене насамперед через вишивання. Починала зі стандартної вишивки сорочок, картин, а потім почала займатися плетенням намиста, кольє. Щоби зробити одну кульку, використовую особливу техніку обплітання, яку придумали ще до мене інші майстри. Суть її полягає в тому, що потрібно з’єднувати докупи кожну бісеринку. Це дещо копітка робота, адже потребує багато часу, терпіння та уваги. Не кожному припадає до душі така зосереджена робота. На одну іграшку потрібно близько 4-5 тисяч бісеринок, які треба дуже старанно пришивати. Щоби було рівненько, вишукано. Звичайно, можна ще оформлювати ялинкові та декоративні інтер'єрні іграшки за допомогою в’язання, однак плести мені подобається більше, —  наголосила умілиця.

6781-2304956.jpg

Пані Марія додала, що вироби з бісеру своїми руками може робити як для себе, так і в якості подарунка, а також для продажу.

—  В мене люди замовляють іграшки суто для прикрашання ялинки. Хоча такими кулями можна гарно оформити будинок, не чекаючи Новорічних свят. Також підійде куля і як прикраса в автомобіль. В мережі Інтернет є чимало цікавих схем виробів, які клієнт може вибрати та замовити в мене. А як виглядатиме куля, можу придумати сама, можу з сайтів дещо запозичити. Якщо є бажання, можна і найскладніший задум втілити в життя, —  підсумувала Марія Вовк.

7689.jpg

-1026571-09.jpg

0293457648392.jpg

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ