Читайте нас в соціальних мережах

Дмитро Карпачов: «Сексуальна освіта дітей починається з трьох років, проте це не означає, що трьохрічній дитині батьки мають показувати презервативи» (фото)

Середа, 25 жовтня 2017 21:49
До Українського дому «Перемога» завітав відомий український психолог та телеведучий каналу СТБ Дмитро Карпачов, який провів для тернополян семінар на тему: «Як дати дитині все без грошей і зв’язків».

На семінарі 25 жовтня відомий телеведучий поділився з жителями Файного міста цінними порадами:  як навчитися батькам формувати у дітей самостійність, як досягти взаєморозуміння між малюком та дорослими, що варто дозволяти, а що забороняти дітям, як батьки повинні займатися просвітленням своїх чад.

Зокрема, Дмитро Карпачов зачепив важливу тему сексуальної освіти дітей. Гість наголосив на тому, що батьки, на жаль, є неграмотними у плані сексуального просвітлення своїх чад.

— Тема сексуальної освіти є вкрай важливою для дитини, адже вона порушує ряд важливих проблем, із якими часто стикаються підлітки: хвороби, які передаються статевим шляхом; рання вагітність; 155 стаття ККУ – статеві зносини з особою, яка не досягла статевої зрілості. Крім того, що батьки повинні підтримувати хороші відносини зі своєю кровинкою, вони також мають грамотно говорити з дитиною на сексуальну тематику. Як правило, коли дитина намагається поговорити з батьками про секс, тати чи мами червоніють та можуть нваговорити багато дурниць. Коли діти бачать таку дивну реакцію батьків через цю «незвичайну» тему, вони вирішують, що про це їм варто краще говорити не з мамою, а з Петриком, — розповів Дмитро Карпачов.

Пан Дмитро наголосив, що батьки повинні розповідати своїм чадам про секс з такою ж тональність, якби розповідали, наприклад, про особливості окремих професій.

Продовжуючи тему сексуального виховання дітей, психолог розповів, зі скількох років дитина повинна отримувати від батьків «сексуальну просвіту».

Сексуальна освіта дітей починається з трьох років, проте це не означає, що трьохрічній дитині батьки мають показувати презервативи. Така освіта в ранні дитячі роки носить характер профілактики розбещення неповнолітніх. Малеча в цьому віці повинна розуміти, як називаються та для чого потрібні геніталії. Наприклад, хлопчик повинен розуміти, що статевий орган йому потрібен не для того, щоб ним пишатися чи навіть гратися. Варто розуміти, що розбещення дітей дорослими носить саме ігрових характер. Дитина з цього віку також повинна митися самостійно і я гарантую батькам, що ваші чада це можуть робити, — поділився знаннями телеведучий.

Варто зазначити, що багато присутніх на семінарі тернополян старанно нотували у блокноти поради та вказівки ведучого. В ході семінару батьки також  ставили гостю цікаві та важливі питання з приводу виховання дітей.

 

 

ОСТАННІ НОВИНИ

Додати коментар



ЗАРАЗ ОБГОВОРЮЮТЬ